A început cea de-a cincea ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik

A început cea de-a cincea ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik

Cea de-a cincea ediție a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik, a început ieri, 2 septembrie, la Portul Cultural Cetate și se va încheia pe data de 10 septembrie.

Cei 8 finaliști veniți din șase state din întreaga lume s-au instalat pe malul Dunării, unde vor petrece următoarele 8 zile dezvoltându-și scenariile și participând la masterclass-uri și întâlniri de feedback cu invitații ediției 5. Aceștia vor beneficia de îndrumare din partea lui Laurence Coriat, scenarista filmelor semnate de Michael Winterbottom: “Wonderland” și “O vară în Genova”, producătoarelor Bianca Oana, producătoarea câștigătorului Ursului de Aur la Berlinale "Touch Me Not", Marie Dubas, co-producătoarea filmului “God Exists, Her name is Petrunija” (Premiul Juriului la Berlinale 2019) și Len Rowles, fondatoarea casei de producție Humdinger Films, care are în portofoliu scurtmetraje nominalizate la Oscar sau BAFTA.

Înainte de sosirea ei la Pustnik, Marie Dubas va fi prezentă în București la o proiecție specială a filmului Dumnezeu există, numele ei este Petrunija care va avea loc vineri, 6 septembrie, orele 20:30, la Cinema Elvire Popesco și care va fi urmată de un Q&A cu producătoarea. Proiecția este organizată de Bad Unicorn, în parteneriat cu Pustnik. Biletele se pot achiziționa accesând următorul link.

Pe lângă sesiuni intense de scris și de feedback, programul celei de a cincea ediții include masterclass-uri, dezbateri, proiecții de film ale invitaților și rezidenților și o discuție despre oportunitățile de co-producție cu România susținută de producătoarele Oana Giurgiu (Libra Film) și Gabi Suciu (Atelier de Film). Participanții vor avea totodată ocazia să vizioneze două din filmele regizoarei siriene Soudade Kaadan, invitata special a acestei ediții - lungmetrajul său de debut The Day I Lost My Shadow, care a câștigat Premiul “Leul viitorului” pentru cel mai bun film de debut la Festivalul de Film de la Veneția 2018 și scurtmetrajul Aziza, câștigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Sundance în 2019.

De asemenea, pe parcursul celor opt zile, Pustnik organizează pentru copiii și adolescenții din Județul Dolj workshop-uri de cinema cu Anca Caramelea și regizorul Nicolae Constantin Tănase.

 

Program organizat de Asociația TETA

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român și Uniunea Cineaștilor din România
Parteneri: Institutul Francez, British Council România, CinEd
Parteneri Media: Film New Europe, TV5 Monde Romania, Films in Frame, Sub25, Liternet, The Institute, IQads, Smark, Aarc.ro, Tananana

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related