Ediția 5 a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik și-a ales participanții

Ediția 5 a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik și-a ales participanții

Cea de a cincea ediție a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik, care se va desfășura între 2 și 9 septembrie la Portul Cultural Cetate, și-a selectat cei opt participanți, dintr-un număr total de 119 înscrieri, din 44 de țări.

Cei 8 finaliști selectați de curatorii rezidenței – Andreea Borțun și Bryn Chainey vin din șase state din întreaga lume:
Ori Aharon (Israel/Romania) - OSHER
Phyllis Grae Grande (Philippines) - Everybody Leaves
Tess Martin (USA) - Tracing Rita
Alexandru Mavrodineanu (Romania) - A serious man
Kerstin Neuwirth (Austria) - ABITANTI
Jayisha Patel (UK) - When Ash Falls
Diana Voinea (Romania) - Chronicle of a disappearance
Jack Wake-Walker (UK) - Scarlett123

Timp de 9 zile, finaliștii își vor dezvolta primul sau al doilea scenariu de lungmetraj pe malul Dunării și vor avea parte de întâlniri de feedback cu profesioniști autohtoni și internaționali. Cele mai recente nume confirmate sunt producătoarele Marie Dubas (Deuxième Ligne Films - Franța) și Len Rowles (Humdinger Films/ Protagonist - UK).

Marie Dubas este producător din 2008, când a început cu producția de scurtmetraje, lucrând pentru diferite companii. Este absolventă EAVE 2013, iar în 2009 a luat parte la TorinoFilmLab script & pitch ca script editor trainee. În 2014 își lansează casa de producție Deuxieme Ligne Films în Normandia, Franța, care a co-produs filme precum “The Wound” (John Trengove / Sundance 2016, Berlinale Panorama 2017), “God Exists, her name is Petrunija” (Teona Mitveska, Premiul Juriului la Berlinale 2019).

Len Rowles este fondatoarea casei de producție Humdinger Films, care are în portofoliu scurtmetraje nominalizate la Oscar sau BAFTA. Face parte din echipa celor de la Protagonist Pictures, o cunoscută companie de distribuție și producție din Marea Britanie cu nenumărate succese de box office.

De asemenea, participanții vor beneficia de îndrumare din partea regizoarei siriene Soudade Kadaan, al cărei prim lungmetraj "The day I lost my shadow" a câștigat Premiul "Leul viitorului" pentru cel mai bun film de debut la Festivalul de Film de la Veneția 2018, Bianca Oana, producătoarea câștigătorului Ursului de Aur la Berlinale "Touch me not" și Laurence Coriat, scenarista filmelor semnate de Michael Winterbottom, “Wonderland”, "O vară în Genova" .

 Finaliștii și invitații ediției #5 vor lua parte la discuții, masterclass-uri și dezbateri. De asemenea, va exista un panel de profesioniști locali care vor dezbate oportunitățile de co-producție din România. 

Program organizat de Asociația TETA
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român și Uniunea Cineaștilor din România

Parteneri: Institutul Francez, British Council România, CinEd
Parteneri Media: Film New Europe, TV5 Monde Romania, Films in Frame, Sub25, Liternet, The Institute, IQads, SMARK, Aarc.ro, Tananana

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related