Începe Bucharest Photofest

Începe Bucharest Photofest

Deschiderea oficială a Bucharest Photofest va avea loc azi, 1 octombrie, ora 19:00, la Cărturești Carusel, la care vor fi prezenți invitați speciali și Marú va susține un concert acustic.

Cel mai amplu festival de fotografie din România se va desfășura între 1 și 12 octombrie în mai multe locuri din București: Cărturești Carusel, Modul Cărturești, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, Galeria de stări și obiecte, Stucatura, Victoria Hub, 80east, Club Control și Expirat - Halele Carol.

Trei expoziții colective (Preserving), fiecare grupată în jurul temei centrale a acestei ediții și cu specificitatea temei secundare (Preserving. Nature / Preserving. Culture / Preserving. Humanity), reunesc o serie de artiști recunoscuți internațional, români și străini.

În aceeași măsură în care considerăm că fotografia este deopotrivă oglindă și fereastră către lume, prin urmare, mijloc de conștientizare, educație și responsabilizare, tot astfel găsim adecvată, prioritară și urgentă tema care pune accentul pe Nature - protejarea naturii, Culture - conservarea diverselor culturi, comunități și cutume și, nu în ultimul rând, Humanity - pe memoria (ca formă de libertate și demnitate) oamenilor și ocrotirea umanității.

Cele aproape 35 de evenimente - expoziții, proiecții de filme, dezbateri și discuții, workshopuri și prezentări de portofoliu, dar și masterclass sau portfolio review - vor crea un program bine articulat pe o durată de două săptămâni.

Invitați speciali, speakeri și artiști, nume cu rezonanță internațională vor ajunge la București sau vor expune în cadrul actualei ediții. Miguel Ángel Sánchez (Spania) va avea un showcase pe 12 octombrie, la Victoria Hub, Mike Carroll (USA) va fi prezent în București pe 2 octombrie, la POINT, Nicholas JR White (UK), prezent cu expoziția "Carpathia", la Victoria Hub (vernisajul, pe 3 octombrie), Iago Corazza (Italia), pe 10 octombrie, la Victoria Hub, va lansa albumul de fotografie "Romania. A secret jewel in the heart of Europe", Sebastián Suki Beláustegui (Argentina), prezent cu câteva lucrări în expoziția centrală "Preserving", va susține pe 7 octombrie un masterclass în Club Control, Emanuil Treyman (Bulgaria), reprezentant al Club Photo World, va avea un talk în Club Expirat, pe 5 octombrie. Pe 9 octombrie va avea loc vernisajul expoziției "Secrets" a fotografei Jeanette Hägglund, în prezența Excelenței Sale, Doamna Therese Hyden, Ambasadoare a Suediei în România.

Marú este o compozitoare/ interpretă multi-instrumentistă din România, al cărei ton cristalin de voce va face pe orice ascultător să o asculte în continuu. După 6 ani de studiat la Conservator în Viena, Austria, Marú a reușit să își dezvolte propriul stil de soulful pop, stil ce amintește de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate.

Parteneri instituționali: Ambasada Suediei, Ambasada Spaniei, Ambasada Statelor Unite Mexicane
Partener principal: AQUA Carpatica
Sponsori și parteneri: Dreamstime, Fundația Conservation Carpathia, Absolut, Clever, Fundația Inocenți, Albatross Travel, Domeniile Sâmburești, Photosetup, Club Photo World, J'ai Bistrot, Cărturești Carusel, Modul Cărturești, Expirat - Halele Carol, Club Control, Victoria Hub, Stucatura, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, 80east, Galeria de Stări și Obiecte
Parteneri media: TVR, IQads, Ziare.com, Feeder.ro, Radio România Cultural, Munteanu, News.ro
Bucharest Photofest este Avanpost Radio Guerrilla.

Biletele se găsesc pe Eventbook
Organizator: Grupul Filos

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related