#ToțipentruBucurești. În loc de meme, glumițe și apă rece

#ToțipentruBucurești. În loc de meme, glumițe și apă rece

Mașini cățărate pe trotuare, luminițe extravagante, gropi, târguri de Crăciun, mizerie, concerte, frig, festivaluri, spitale fără apă caldă, blocuri întregi fără căldură. Bucureștiul arată ca un personaj chinuit de experimentele stupide ale unor politicieni limitați. Îl privim în fiecare zi cum se zbate între kitsch și absurd, pierzând parcă bucăți din ce în ce mai mari din piramida lui Maslow. Locuitorii lui nu se dau bătuți și încearcă să îl țină în viață prin demersuri personale sau comunitare. Cum ar fi Toți pentru București, un demers civic care vrea să le aducă aminte partidelor și politicienilor că alegerile într-un singur tur sunt o vulnerabilitate pentru democrația românească. 

 

Un singur candidat

Alegerile în două tururi au rămas un vis frumos. Deși politicienii păreau că înțeleg, că vor și știu cât de importante sunt, ce atâta grabă, până la urmă? În paralel, partidele din opoziție discută despre posibili candidați, cum ar fi Vlad Voiculescu sau Nicușor Dan, în contextul în care, acum patru ani, primarul general al Bucureștiului a fost ales de 14% dintre cetățenii cu drept de vot. Iar meme-urile, glumițele și lipsa apei calde nu a mai contat apoi chiar deloc în mersul lucrurilor. 

Așa a pornit inițiativa #ToțipentruBucurești: din dorința de a avea candidați unici ai opoziței pentru primăria generală București și primăriile de sector.

Sunt, până acum, #ToțipentruBucurești, organizațiile Declic, Geeks for Democracy, Inițiativa România, #Rezistența, istorici, profesori, antreprenori, artiști, alpiniști, bloggeri. Printre cei care au semnat petiția se numără Mihai Șora, Prințesa urbană, Gelu Duminică, Eugen Erhan, Dragoș Stanca sau Alexandru Solomon.

Inițiativa are și o pagină de Facebook unde sunt îndemnați toți bucureștenii să participe, să comenteze și să caute soluții pentru un București mai bun. 

 

Pentru primari reprezentativi

De ce și cum a pornit demersul #ToțipentruBucurești: 65% dintre municipiile României nu au un primar reprezentativ, respectiv un primar ales de cel puțin 50%+1 dintre alegători.

În lipsa alegerilor locale în două tururi, singura șansă pentru a avea primari reprezentativi este desemnarea de candidați unici din partea opoziției din  București.

Desemnarea acestor candidați unici este prioritatea zero a Bucureștiului. În acest sens, coaliția Toți pentru București solicită ferm partidelor și candidaților independenți aflați în opoziție în București desemnarea unui candidat unic pentru primăria generală, precum și a unor candidați unici pentru cele șase sectoare ale Bucureștiului,  până cel mai târziu la data de 9 Martie 2020

Cei care vor, pot semna petiția aici. Altfel, urăm tuturor căldură și apă caldă, după posibilități. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related