E-meme-minescu să ne judece

E-meme-minescu să ne judece

Lopeți de cultură națională au fost aruncate azi peste straturile de var, praf și încremenire care îl acoperă pe Mihai Eminescu. S-au organizat manifestări în cinstea lui, s-au înșurubat formulele bune de memorat pentru examene, i s-a lustruit statuia din mentalul colectiv, gata de a fi predată noilor generații, cu misiunea de a-l îmbălsăma la fel de bine și de a-l citi la fel de puțin. Săracul poet nepereche. Bine că există internetul care să îi mai anime puțin ziua de naștere. 

 

Cu și fără draft

După cum spuneam, politicienii au fost pregătiți să arunce cu statusuri în Mihai Eminescu. Unii, un pic neatenți, au postat și indicațiile celor care le scriu textele pentru internet.

Și cei de la Ministerul Afacerilor Interne au primit draftul bun se pare:

O glumiță și de la Reprezentanța Comisiei Europene în România:

Vasile Ernu analizează puțin ritualurile religioase din jurul poetului:

 

Din fericire, cultura poate scăpa de cei care o fac statuie:

 

 

Ziua lui Eminescu și ziua de salariu

Noile generații mai au o șansă, după cum se vede:

 

Să trecem deci peste manifestările oficiale și să vedem cum l-a sărbătorit Facebookul obișnuit pe Mihai Eminescu. Preferata noastră de azi a fost asta:

 

Apoi, colega Andreea se întreabă: Oare l-au pus pe Eminescu pe bancnota de 500 ca să ne amintim că ziua lui de naștere coincide cu ziua de salariu? Câți Eminescu ți-au intrat azi în cont?

Andreea aduce universul eminescian cu picioarele pe pământ, la coadă la bancomat:

Cobori în jos la ATM,
Alunecând pe-o rază,
Pătrunde-n bancă și în cont
Și viața-mi luminează!

Codruța Simina îi zice E-meme-minescu: ”de fapt, asta e fascinant la poezia lui, are un vers pentru orice imagine iconică”

 

Avem un meme și de la Alimementara:

Peste prut, un site de știri are un test important de cultură generală: Mihai Eminescu sau The Motans: Tu știi să faci diferența dintre versuri?  

 Tot la diferențe, s-a găsit și o axiomă:

 

Și o teorie a relativității. Cristian Presura face o analiză serioasă asupra versurilor poetului și ajunge la o concluzie de fizician:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related