[România pe YouTube] Cristian Presură şi fizica pe înţelesul tuturor: Mă simt ca un copil, aşa cum am fost mereu, explicând altor copii

[România pe YouTube] Cristian Presură şi fizica pe înţelesul tuturor: Mă simt ca un copil, aşa cum am fost mereu, explicând altor copii

Sunt multe universuri pe YouTube-ul românesc şi de vreo câteva săptămâni călătorim prin ele. Cărţi, magie, muzică, tehnologie, teribilism, umor, viaţă pur şi simplu. Tot privind şi mirându-ne de toate astea, am ajuns aici, la canalul de fizică a lui Cristian Presură, care vorbeşte despre Big Bang şi locul nostru în Univers. Despre stele, găuri negre, atomi, viteza luminii şi marginile lumii.

Cristian e doctor în fizică, cercetător la Philips, în Olanda, şi autorul volumului "Fizica Povestită". Apare în fiecare vineri seara la Digi World, la "Jurnalul de ştiinţe” şi în fiecare joi, de la 13.20, Radio Romania Cultural, "Stiinta in cuvinte potrivite". De puţină vreme, apare şi pe YouTube. A ajuns aici, după ce a fost invitat la Zaiafet, să vorbească despre găuri negre, şi a descoperit că tinerii sunt interesaţi de fizică, dacă e povestită pe înţelesul oamenilor obişnuiţi. Înregistrarea a avut aproape 200.000 de vizualizări şi mii de comentarii, iar băiatul său i-a spus că trebuie să îşi facă un canal pe YouTube. Şi aşa a şi făcut.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related