Cărți dăruite de copii au ajuns la Casa Bună a lui Valeriu Nicolae

Cărți dăruite de copii au ajuns la Casa Bună a lui Valeriu Nicolae

Biblioteca socială 13 din Campania Dăruieşte o lume de basm, a fost donată copiilor din Ferentari, beneficiari ai proiectului Casa Bună, susținut de Valeriu Nicolae. Cărțile au fost oferite cu generozitate de copii și părinți alături de companii ca: 4Colours, Editura Nemi, Editura Univers, Didactica Publishing House, Editura Diana. Valeriu Nicolae își dorește ca aceste cărți să îi ajute pe cei mici să prindă drag de citit, să învețe o disciplină, care să îi ajute la școală și în viață în general. 

Proiectul Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociaţia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE cu susținerea Itsy Bitsy FM si are ca obectiv crearea unui număr cât mai mare de biblioteci sociale, acolo unde copiii nu au acces la cărți. Copii și părinți, companii generoase au reacționat la îndemnul Dăruiește o lume de basm și în 2019 au fost construite biblioteci la: şcoala de la Ştefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centru Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti.

Casa Bună este proiectul activistului social Valeriu Nicolae, cunoscut și ca Tata Valeriu, care are grijă de mai bine de 12 ani de copiii din Ferentari.

 

„Vreau de ceva timp să fac Casa Bună. O casă unde să putem să facem teme, meditații și să gătim mâncare copiilor. Oricând, fără să se strâmbe directoarea, portarul, femeia de serviciu, secretara, profesorul sau oricine altcineva plin de sensibilități. Unde să putem face un atelier pentru a pregăti copiii mari pentru o meserie. Unde să putem caza urgențele din ghetou (femei abuzate, copii alungați) și să ne putem juca comod vara sau să sărbătorim zilele de naștere.” spunea Valeriu Nicolae la lansarea acestui proiect, în casa pe care a cumpărat-o din banii lui pentru a putea ajuta copiii, fără atât de multe piedici. Acum, copiii de care el și echipa lui de voluntari au grijă, pot evada și într-o lume de basm cu ajutorul cărților primite în dar de la alți copii.

 

Lansată ca o campanie care voia să arate că generozitatea este o calitate care poate fi activată tot anul, Dăruieşte o lume de basm își propune să facă și în anul 2020 cât mai multe biblioteci sociale, în grădinițe, școli, centre sociale, spitale și alte locuri unde cei mici nu au acces la cărți.

De aceea vă invităm să donați cărți în bună stare, în oricare dintre centrele de colectare din București:

1. Centrul KinetoBebe Moșilor
Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

3. Centrul KinetoBebe Sud
Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

4. Opera Comica pentru Copii
Calea Giuleşti, Nr.16, sector 6

 

Campania este sprijinită de Itsy Bitsy FM, 4Colours si Opera Comica pentru Copii.

Proiectul a beneficiat şi de implicarea Luciei Radu, artist vizual pasionat de crearea unor imagini care pot să traducă perfect mesajul social al campaniei. Ea a ilustrat obiectivul organizatorilor de a duce copiii într-o lume de basm cu ajutorul cărţilor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related