Artiştii din România #stau acasă, dar nu stau degeaba. Şi-au mutat reprezentaţiile online

Artiştii din România #stau acasă, dar nu stau degeaba. Şi-au mutat reprezentaţiile online

#StămAcasă a devenit o mișcare online căreia și o parte dintre artiștii români i s-au alăturat și îndeamnă oamenii să nu iasă din case. Unii postează despre ce fac ei acasă, alții sprijină ONG-urile să doteze spitalele sau îndeamnă la solidaritate și responsablitate. O parte s-a mutat cu reprezentatiile online și ne recită poezii sau joacă spectacole live streaming. Iar câțiva ne dau pastile zilnice de umor, poate suportăm mai ușor apăsarea vremurilor.

  

Situaţia vulnerabilă 

În această perioadă, există mai multe categorii sociale vulnerabile, iar artiştii fac parte dintre ele. Deși este angajat, actorul Mihai Călin este solidar cu colegii săi independenți și a inițiat o campanie prin care este cerută protecția statului pentru această categorie de artiști.

 

Screen Native impreuna cu Storywood si Trubaduro au lansat pro bono o campanie prin care vor sa stranga bani pentru chiriile actorilor independenti care acum, cu suspendarea spectacolelor, nu mai au niciun venit. Participa la campanie Oana Pellea, Chris Simion, Marius Manole, Serban Pavlu, Mihai Calin, Istvan Teglas și Vlad Zamfirescu, iar toate informatiile se gasesc pe platforma actorindependent.

 

Show online

Apoi, divertismentul din sălile de teatru s-a mutat în online, artiștii nu pot sta degeaba, spiritul creator nu le dă pace.

Oana Pellea si Maia Morgenstern ne citesc online.

 

 

  

 

 

Opera Comică, Unteatru și Festivalul Enescu transmit live spectacole.

 

  

 

 

 

 

Iata-l si pe Chris

Un mesaj si de la Judi Dench:

 

 

Umorul ne salvează

Ca să treacă mai ușor perioada de izolare și artiștii fac haz de necaz online, să știți. Pentru că umorul ne salvează în situații provocatoare. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar nu e de glumit

De glumit parcă n-ar fi cu virusul ăsta. Tom Hanks, actorul Idris Elba și starul din Games of Thrones Kristofer Hivju au anuțat că au fost testați pozitiv cu Covid 19. Şi s-au folosit de ocazia nefericită pentru a transmite fanilor mesaje de încurajare, de solidaritate, de atenție la igiena mâinilor și de a trata cu responsabilitate acest virus.

 

 

 

 

 

Și o parte dintre artiștii români își folosesc vocea pentru a îndemna oamenii să stea acasă și pentru a susține campanii umanitare gândite de ONG-uri special pentru contextul în care suntem. Unii actori sau muzicieni vorbesc despre solidaritate în rândul artiștilor și de sprijin a celor independenți, mai ales în această perioadă când teatrele sunt închise. Iar alții îndeamnă la responsabilitate socială. 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 Deocamdată, izolarea socială este cel mai bun lucru pe care îl putem face ca să ne protejăm. Avem doar câteva zile de când suntem la domiciul și deja ne simțim ca leii în cușcă de plictiseală, de lipsa aerului și a socializării. Lucrăm remote, gătim, vedem filme, citim și mâncăm, postăm pe Facebook, aceasta este realitatea curentă a zilelor multor români. Dar împreună, o putem face mai bună. Şi fiecare îi poate ajuta pe ceilalţi, după măsură, chiar şi de acasă. Artiştii sunt un astfel de exemplu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Screen Native

Nu mai exista medii, exista doar ecrane si povestea continua care le leaga.Ecranele ne deschid lumea si ne conditioneaza accesul.Cine intelege si poate sa vada viata oamenilor in legatura si in trecerea fireasca de... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related