Who Am I? Spectacolul care explorează relația om-robot

Who Am I? Spectacolul care explorează relația om-robot

O tonă și jumătate de fier. Atât are brațul robotic industrial Kuka kr210. Ar fi putut fi un personaj shakespearian pe o scena elisabetană, însă el a fost prezentat publicului pe scena improvizată de la fosta fabrică Mătasea Populară, din Popa Nan 82, în spectacolul ”Who Am I?” din cadrul H3 Garden before detach(), eveniment realizat de Teatrul Odeon alături de studioul de artă și tehnologie H3.

Spectacolul perfomativ, selectat la festivalul internațional de tehnologie și societate, Ars Electonica, propune o căutare a identității și investighează formele de expresie dintre oameni și roboți. Scenografia îi aparține lui Adrian Damian, a cărui lucrare de doctorat din 2013, specializată pe obiecte inteligente în spectacolul teatral, anunța un astfel de spectacol. Am vorbit cu el despre cum s-a ajuns la concept, despre construirea limbajului și mijloacelor new media art și despre lucrul cu actorii.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related