Proiectul One Night Gallery, Tapiserie în realitate augmentată, la Cărturești Carusel

Proiectul One Night Gallery, Tapiserie în realitate augmentată, la Cărturești Carusel

Tapiserie în realitate augmentată, noul proiect semnat de One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, va putea fi vizitat de către public la Cărturești Carusel din București (str. Lipscani nr. 55), între 9 și 22 noiembrie. Programul librăriei este de luni până duminică, între 11:00 – 21:00, iar intrarea este liberă.

Această expoziție reprezintă a treia colaborare între One Night Gallery si Cărturești. Evenimentele de lansare pentru Cărturești Modul și Cărturești Verso au fost curatoriate de One Night Gallery și au avut loc în 2018, respectiv 2019.

Cel mai nou concept propus de One Night Gallery, Tapiserie în realitate augmentată, îmbină arta tradițională cu tehnologia, generează un dialog între artiști din diferite medii de expresie și creează o lucrare interdisciplinară unică în lume. Rezultatul acestui proiect colaborativ este o lucrare originală de artă textilă, augmentată cu o animație 3D.

Ilustrația artistului vizual Mircea Popescu este transpusă într-un covor realizat manual de artista textilistă Megan Dominescu și este îmbogățită cu ajutorul tehnologiei de Mihai Cojocaru, membru al echipei One Night Gallery, cel care a dezvoltat animația 3D, dar și cu o coloană sonoră dedicată, creată și montată de sound designerul Andrei Robin Proca. Tapiseria se transformă astfel într-o scenă de realitate augmentată 3D.

Publicul va putea descoperi experiența de AR prin filtrul disponibil pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secțiunea de filtre de realitate augmentată. Vizitatorii pot scana tapiseria cu filtrul dedicat iar animația se va declanșa automat. Întreaga experiență poate fi înregistrată și distribuită pe canalele de social media ale utilizatorilor.

Procesul de creație al proiectului a fost documentat prin time-lapse-uri, interviuri cu artiștii și video-uri din perioada de producție iar documentarea și produsele digitale vor fi disponibile pe site-ul One Night Gallery și pe canalele de social media dedicate.

 

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, The Institute.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related