Ardan Ozmenoglu: Am pregătit portrete a 26 de femei care au fost ucise. Am folosit post-ituri pentru a reda ideea de ”a nu uita să”

Ardan Ozmenoglu: Am pregătit portrete a 26 de femei care au fost ucise. Am folosit post-ituri pentru a reda ideea de ”a nu uita să”

Să nu uităm. Peste 1000 de femei au fost omorâte în Turcia, de cele mai multe ori de bărbații din familia lor. Femei care își acoperă părul sau femei care nu o fac, tinere sau în vârstă, singure, queer sau trans. Să nu uităm. Asta este şi misiunea artei lui Ardan Ozmenoglu, artistă interesată de memorie și sensibilități sociale. Ea a făcut din post-it-uri o instalație cu portretele a 26 de victime, lucrare pe care o puteți vedea până pe 13 noiembrie în cadrul Europa Wonderland. Expoziția de artă contemporană din Timișoara reunește viziunile mai multor artiști, români și străini, asupra a ceea ce mai înseamnă Europa. Am vorbit cu Ciprian Homorodean despre bariere fizice și mentale, cu Delia Popa despre eșec și cu organizatorii evenimentului despre dialogul prin artă, iar acum, înainte de încheierea acestei expoziții, vorbim cu Ardan despre memorie și suferință. Un impuls, sperăm noi, pentru a vedea Europa Wonderland și de a nu rata ultimele zile ale evenimentului. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related