Dan Chișu, regizor "5 minute": Mi-am dorit întotdeauna ca actorul să fie co-autor al dialogurilor

Dan Chișu, regizor "5 minute": Mi-am dorit întotdeauna ca actorul să fie co-autor al dialogurilor

Pentru Dan Chisu, alegerea de a lasa in afara cadrului o secventa esentiala este un simplu mijloc cinematografic; asa rezolva scena culminanta din finalul noului sau film ‘5 minute’. Dar intreg filmul lui face exact invers, ne conduce privirea spre subiecte pe care, noi, in societate, alegem sa le lasam in afara focusului nostru. Si de aici, din felul in care ne setam limitele a ceea ce vrem sa vedem si sa stim, ne setam de fapt, propria dreptate. Pe care o confundam cu adevarul. 

Drama lui inspirata din fapte reale porneste de la un boicot la proiectia unui film cu personaje gay, in urma caruia un tanar este ranit si ajunge in coma. Jurnalista interpretata de Diana Cavaliotti se agata de subiect si proiecteaza vina pe jandarmul Nicu Holban (Mihai Calin), pe care il acuza ca desi a venit la fata locului, nu a intervenit si nu a prevenit incidentul, din cauza homofobiei lui.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related