Asociația “Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany” a câștigat procesul de anulare a PUZ-ului coordonator al sectorului 6

Asociația “Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany” a câștigat procesul de anulare a PUZ-ului coordonator al sectorului 6

Niciun dezvoltator imobiliar nu poate construi deocamdată imobile pe terenul pe care inițial ar fi trebuit să fie proiectat un parc.

”Asociația Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany” a câștigat procesul de anulare a PUZ-ului coordonator al Sectorului 6, inclusiv cel nou. Astfel, conform deciziilor de suspendare a executării HCGMB nr.68/14.02.2020 şi nr.336/14.08.2020 până la soluţionarea definitivă a cauzei aprobată de Tribunalul Bucuresti, nici un dezvoltator imobiliar nu poate construi acum imobile pe terenurile care au fost trecute ilegal din v1a (teren verde/parcuri) în M2 (teren pentru construcții).

Asociația ”Salvați zona verde Domnișoara Pogany”, prin reprezentantul său Adrian Preda, creativ publicitar și director de creație al agenției Friends\TBWA, dar și președintele asociației, s-a luptat ani la rând cu autoritățile și birocația pentru a salva spațiul verde din cartierul ANL Constantin Brâncuși.

“Din fericire, în acest moment, nici un dezvoltator imobiliar nu poate înălța clădiri pe terenurile care au fost v1a și care sperăm ca în noul PUZ vor reveni la starea inițială. Acțiunile pe care le-am demarat au fost mai multe și au încercat să folosească toate canalele pentru a pune problema în discuție în spațiul public. Parcursul acțiunii în instanță a început pe 26 iulie 2018 când Tribunalul București a dat decizia în procesul 47553/3/2015 împotriva acestei ilegalitati, PUZ-ul coordonator al sectorului 6 fiind anulat de instanță. În acel moment, în motivarea sentinței, curtea a subliniat exact motivele pentru care s-a deschis acest proces și anume încălcarea flagrantă a legii 24/2007. După tărăgănări repetate ale autorităților locale am reușit, iată, și ce-a de-a doua victorie. Alături de vicepreședintele asociației, voi merge zilele acestea în audiență la domnul Primar Ciprian Ciucu și la domnul Consilier Alexandru Gâdiuță cu cererea de revenire a terenului la v1a în noul PUZ și cu cele 1100 de semnături pe care le-am strâns în timpul evenimentului Armata de Jucării pentru crearea unui parc în zona Aleii Domnișoara Pogany.”, a declarat Adrian Preda.

 

Evenimentul “Armata de jucării”, organizat de ”Asociația Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany”, a venit ca un demers extrem de ferm articulat de a apăra terenul din cartierul ANL Constantin Brâncuși, după ce acesta a fost trecut ilegal în PUZ-ul coordonator al Sectorului 6 din v1a (teren verde/ parcuri) în M2 (teren pentru construcții), încălcând Legea 24/2007.

Proiectul a presupus crearea unei “armate de plușuri” lângă spațiul respectiv care să atragă atenția asupra cauzei. Astfel, s-au strâns 650 de jucării și peste 1000 de semnături pentru petiția  înregistrată de locuitorii zonei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related