Control N dă startul la scris. Două rezidențe de scenaristică își așteaptă participanții

Control N dă startul la scris. Două rezidențe de scenaristică își așteaptă participanții

În această primăvară, Asociația Culturală Control N demarează înscrierile pentru două rezidențe de scenaristică menite să sprijine dezvoltarea proiectelor de lung metraj autohtone, încă din faza de idee. Astfel, cineaștii români, cât și artiștii, jurnaliștii sau scriitorii pasionați de scenaristică, au șansa de a fi parte dintr-un set de programe de consultanță în domeniul scenaristicii,  menite să îi ghideze și să îi sprijine în procesul de scriere a unui scenariu de lung metraj – pornind de la idee și ajungând la un prim draft scenariu. 

În luna iunie va avea loc cea de-a doua ediție LIM | Less is More – Creative Pre-Writing Workshop, iar începând cu luna iulie va debuta New Draft – prima rezidență online de dezvoltare de scenarii din România, cu o durată de trei luni.

De-a lungul celor celor 13 ani de lucru activ în domeniul scenaristicii, Asociația Culturală Control N a creat și a implementat o serie de ateliere, training-uri și rezidențe dedicate amatorilor și profesioniștilor deopotrivă, cu scopul de a facilita accesul tuturor celor interesați la o cât mai aprofundată cunoaștere a mecanismelor de scriere, de dezvoltare și de consultanță. Crearea unui pachet de două rezidențe care să conducă scenaristul de la faza de idee către un posibil prim draft al scenariului întregește firesc lungul șir al proiectelor dedicate acestui domeniu și vine ca un răspuns și o soluție oferite de către Control N autorilor de scenarii din România, care se află în deseori complicatul proces de dezvoltare a unui proiect cinematografic.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing Workshop se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală. Astfel, rezidența de creație LIM|Less is More: Creative Pre-writing își propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanții având 3 idei structurate, clare și solide pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. LIM|Less is More: Creative Pre-writing oferă o experiență rară prin modul unic de abordare al începutului unui proces de dezvoltare de scenarii de lung metraj. Prin teorie și exerciții practice, rezidența îi ajută pe participanți să își întărească ideile și direcțiile de interes legate de posibilul subiect ales pentru viitorul film.

New Draft, prima rezidență online de dezvoltare de scenarii dedicată exclusiv proiectelor din România, oferă timp de trei luni training asistat pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lung metraj. Mergând pe ideea că nu trebuie să gândim la fel, important este să gândim împreună, New Draft se adresează regizorilor și scenariștilor din toată țara, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe (literatură, teatru, arte vizuale, etc.), cu proiecte în faza de început. Programul se întinde pe o perioadă de trei luni iar sesiunile de lucru se vor petrece lunar, atât one on one cât și în echipă. Pe parcursul New Draft, participanții vor rescrie și apoi vor participa la sesiuni comune de feedback, totul pentru a-și dezvolta propriul proiect, dar și capacitatea de lectură și de analiză a unui scenariu. Pe parcursul New Draft, proiectul de lung metraj ajunge de la stadiul de treatment  la un draft nou, însoțit de un dosar de pitch pregătit să plece către producători sau concursuri pentru obținerea de fonduri.

Participanții LIM Creative Pre-Writing vor fi încurajați să aplice pentru New Draft, cu una dintre ideile dezvoltate în cadrul celor 5 zile ale workshop-ului, în baza unui deadline de înscriere extins.

 

Detalii practice:

LIM|Less is More: Creative Pre-writing Workshop, ediția 2
Perioada de desfășurare: 20 – 25 iunie 2021
Deadline aplicații: 9 mai 2021

New Draft – rezidență online de dezvoltare de scenarii, ediția 1
Perioada de desfășurare: iulie – octombrie 2021
Deadline aplicații: 15 iunie 2021 (participanții LIM Creative Pre-Writing Workshop vor beneficia de un deadline extins – 30 iunie)

LIM|Less is More: Creative Pre-writing și New Draft – rezidență online de dezvoltare de scenarii sunt co-finanțate de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro.
New Draft – rezidență online de dezvoltare de scenarii este inițiat și dezvoltat alături de Zbang Film.

*Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related