Au fost aleși cei 12 participanți la prima ediție a rezidenței New Draft

Au fost aleși cei 12 participanți la prima ediție a rezidenței New Draft

New Draft, prima rezidență online de dezvoltare de scenarii de lungă durată din România, și-a ales proiectele participante.

Cei 12 participanți și proiectele ce vor fi lucrate timp de trei luni, între iulie și octombrie 2021, sunt:

Lavinia Braniște - Copitele calului
Bogdan Drumea - Aproape eroi (working title)
Răzvan Dutchevici - Mai mult ca perfect
Andrei Gruzsniczki - Panopticon
Bogdan Ilieșiu -  The Man Who Walks Alone
Adrian Ionescu - Sushi
Sergiu Lupșe - Superluminal
Ștefan Mako - trending
Anca Oproiu - La hotar
Adina Ștețcu - Avalanșa
Emil Vasilache - Shaved Heads
Doru Vatavului - untitledmamatata

New Draft se va desfășura online, în trei sesiuni de lucru intensiv pe cele 12 proiecte de lungmetraj alese, plecând de la sinopsis dezvoltat și ajungând la drafturi dezvoltate de treatment sau scenariu. Proiectele vor fi împărțite în 3 grupe, coordonate de câte un trainer. Trainerii și organizatorii primei ediții sunt Oana Răsuceanu, Ana Agopian și Crăița Nanu. Întâlnirile se vor desfășura atât în grup, cât și one-on-one.

Prima sesiune de lucru va avea loc între 16 și 20 iulie. Rescrierile generate de ea vor fi discutate în perioada 20-24 august, când va avea loc a doua sesiune de lucru, ce îi va avea ca invitați pe producătorii Ada Solomon, Iuliana Tarnovețchi și Tudor Giurgiu. Aceștia vor citi textele și susține o sesiune de feedback cu participanții.

Cea de-a treia sesiune de lucru intensiv va avea loc în intervalul 20 – 24 septembrie și va pregăti participanții în vederea organizării sesiunii de pitch în perioada 4 – 8 octombrie. Programul va finaliza astfel cu alcătuirea unui dosar de prezentare a fiecărui proiect și pregătirea participanților pentru un pitch live în fața unei audiențe formate din producători și membri ai industriei cinematografice din România.

Finalul rezidenței New Draft va coincide cu deschiderea aplicațiilor la concursuri de fonduri sau rezidențe din străinătate (ex. LIM – Less is More, Torino Film Lab). Astfel că, proiectele vor avea șansa de a-și continua organic traseul de dezvoltare.

New Draft – rezidență online de dezvoltare de scenarii este un proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN)*, inițiat și dezvoltat alături de Zbang Film.

Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri: Films in Frame, Liternet, IQads, SMARK.

*Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related