Prima zi de Rockit Conference a „dat foială” cu cei mai tari speakeri intergalactici

Prima zi de Rockit Conference a „dat foială” cu cei mai tari speakeri intergalactici

Prima zi de Rockit Conference: Dă-i foială local a adunat în scena sa 22 speakeri și experți ce au creat oportunități și produs schimbări inovatoare în domeniile de activitate. Cei implicați în evneiment și-au unit forțele creatoare și experiența lor, pentru a aduce soluții și răspunsuri pentru „noua realitate”.

 

Iată câteva idei ale speakerilor:

Doina Nistor, Directoare a Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțată de USAID, Suedia și UK:

Creativitatea va supraviețui pe termen lung. Moldova are un potențial creativ, avem mediu de afaceri, piață tânără și avem potențial de export. Noi devenim o destinație creativă, iar primul centru de creație ArtCor reunește și crește talente creative și își propune să monetizeze creativitatea. Ne dorim să trecem peste hotarele creativității și să demonstrăm că e posibil acasă de realizat ceva inovativ.”

 

Vasile Braga, Director Executiv COR, Asociația Companiilor de Creație din Moldova:

Industria Creativă crează conținut, ulterior fiind consumat oferă o experiență consumatorului. Experiența nu înseamnă neapărat doar emoții, dar și ceea ce simt și istoria ce se naște în urma unui storytelling. Autorul, caracterele și utilizatorul sunt cei trei piloni pe care se bazează o istorie interactivă, iar toate împreună creează diferite tipuri de produse care le găsim pe piață și ne trezesc o emoție. Fiecare comunitate trebuie să aibă o istorie, și nu spusă de autor - dar o istorie interactivă pe care o are la final consumatorul.”

 

Mishelli Iliev, Fondatoarea EduTolk:

Transformarea educației presupune mai mult decât instalarea unui computer în spatele clasei sau de plasare a lecțiilor pe platforme online.Educația nu este proprietatea statului și nici responsabilitatea acestuia. Progresul uman va fi mereu legat de educație, iar lipsa continuității procesului educațional, ne poate costa viitorul.”

 

Florin Cazac, Manager Programe Robotică la Tekwill Academy Kids:

Mai întâi trebuie de educat profesorii și apoi elevii. Spre exemplu, educația vizuală ajută copiii să înțeleagă mai bine lucrurile noi, iar principiile studiate ajuta copiii să-și aleagă în viitor o profesie. Trăim într-o epocă perfectă pentru a folosi tehnologiile în educație. La fel și folosirea unor platforme îndrăgite de copii poate favoriza educația.Tehnologia este un instrument foarte bun, noi trebuie să ne educăm și să încercăm să inspirăm copiii ca să-și dorească ceea ce este important în viitor.”

 

Radu Albot, Professional Tennis Player:

Dacă ar fi un sistem mai dezvoltat, profesioniști mai dedicați și facilități mai bune, copiii ar putea ajunge departe.”

 

Pavel Rață, Director General Find Your Harmony:

„Pentru un artist conteaza nu doar muzica, dar și imaginea artistică. Când tu creezi muzică, vrei ca ea să fie cât mai audiată și difuzată. Promovarea unei piese sau a produsului unui artist nu se întâmplă doar prin lansare și distribuirea muzicii, dar trebuie să găsești o nișă pentru a avea succes și să ajungi la publicul tău. Cu cât mai creativ ești cu atât mai departe vei ajunge în orice domeniu.”

 

Sergiu Gurău, Fondator „Floare de Cireș”, Director executiv al Asociației „Eco-Răzeni”:

Începe de la o problemă, crede cu adevărat în propria idee, atrage parteneri de partea ta și nu ceda niciodată. Modul în care vezi o idee sau proiect și cum o poți implementa, nu o poate face nimeni”

 

Agenda din ziua 2 a Rockit Conference: Dă-i foială local aduce 26 de speakeri și experți, în care se vor discuta subiecte precum ce să facem pentru a te reinventa, cum promovăm turismul în plină pandemie, cum unești creatorii și brandurile pentru campanii de impact, dar și multe alte speech-uri la subiectul antreprenoriat și start-up, marketing, comunicare, stare de bine și multe altele.

Cei mai tari experți din afaceri, startups și antreprenoriat vor fi prezenți și în cea de-a doua zi de Rockit Conference. Reamintim că evenimentul Rockit Conference a fost lansat în 2014 cu scopul de a susține educația, inovația și transformarea digitală. Misiunile Rockit sunt de a susține inovatorii digitali și de a forma o comunitate a noii generații de lideri și lidere, de a genera impact și de a identifica soluții.

Organizator: Academia Rockit
Partener: ArtCor, GranatX
Sponsor: Moldova IT Park, MAIB, Western NIS Enterprise Fund
Susținător: Bayer, Agenția de Investiții din Moldova, Garmin, AB Partners, Media Show Group

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related