[Arta pielii] McVlad: Suntem spre bine. Pe masura ce ne indepartam de `89 si de prejudecati, suntem tot mai bine :)

[Arta pielii] McVlad: Suntem spre bine. Pe masura ce ne indepartam de `89 si de prejudecati, suntem tot mai bine :)

Era grafician digital si admira de la distanta artistii tatuatori, necrezand ca ar putea face vreodata meseria lor. Desena modele de tatuaje si, din cand in cand, mergea la un artist pe nume Teo sa ii mai bata cate unul pe piele. Tot la el a apelat si cand a inteles ca aceasta ar putea fi si calea lui, sa deseneze pe piele, si a primit primele sfaturi tehnice. Cel dintai tatuaj pe care l-a batut el singur a fost pe propria-i piele.

"Lucrasem pe piele sintetica pana atunci, insa mi l-am batut in ideea ca urma sa tatuez primul client si am simtit ca ii datorez sa exersez putin pe mine. Tatuajul lui a fost unul micut, trei siluete simple ale unor luptatori masai. A durat o vesnicie, dar a iesit bine in cele din urma".

McVlad povesteste despre primele sale proiecte ca artist tatuator si despre trendurile momentului in tatuaje.

 

Inceputurile ca tatuator

Lucram ca grafician digital, deja imi placeau destul de mult tatuajele si imi facusem cateva. Admiram tare meseria de tatuator insa nu ma gandeam ca o pot avea. Desenam modele pentru diversi prieteni, apoi ii vedeam cu ele tatuate si parea suficient. Totusi la un moment dat, o prietena mi-a sugerat ca as putea sa fac asta si a avut sens imediat pentru mine.

 

Un pic de biografie

Ma numesc Vlad, nu am studii in domeniul artistic, insa desenul m-a atras inca de cand eram mic - caietele mele aveau mai multe schite facute pe furis decat lectii predate. Mai apoi, lucrand destul de multi ani in domeniul graficii digitale, am avut ocazia sa imi rafinez putin gusturile, iar in general incerc sa fac ce se simte natural.

Nu am avut o ucenicie completa, am apelat initial la Teo de la Machina Electrica, tatuatorul la care mergeam pe atunci si cu care devenisem prieten. Mi-a oferit sfaturi bune, insa, la scurt timp, a plecat din tara pentru cateva luni. Am cunoscut-o apoi pe Cristina, Pif Superstea, lucra la Dark Side Ink Division, alaturi de Catalin, un alt amic de-ai mei. Mi-am petrecut cateva luni pe la ei, timp in care am invatat cat am putut de mult atat de la Cristina, cat si de la ceilalti colegi, Nana si Calin. Si de aici am mers mai departe.

 

Primul tatuaj

Pe piele adevarata, primul tatuaj il detin :)... ca probabil multi dintre colegii mei. Lucrasem pe piele sintetica pana atunci, insa mi l-am batut in ideea ca urma sa tatuez primul client viu si am simtit ca ii datorez sa exersez putin pe mine. Tatuajul lui a fost unul micut, trei siluete simple ale unor luptatori masai... a durat o vesnicie :) dar a iesit bine in cele din urma. Te salut, Felix, si iti multumesc pe aceasta cale! :)

 

Proiecte ample

Fiecare proiect vine cu provocari, dar in general nimic prea complicat. Am cateva proiecte mai ample care necesita mai multe sedinte, trebuie gandite bine de la inceput si tratate cu rabdare, all in a day`s work :).

 

Amprenta ta

Imi e greu sa apreciez. Tine de stil, atat pe partea creativa cat si a interactiunii cu potentialii clienti. Cred ca ei pot avea o parere avizata.

 

Cazuri in care ai refuzat sa tatuezi

Nu au fost. Am intalnit oameni cu idei destul de traznite insa, in cele din urma, am reusit sa lucram impreuna.

 

Tatuajele tale

Am 16. Alti prieteni si colegi tatuatori si eu le-am facut, iar primul a fost un koi fish pe piciorul stang. Mi a placut mereu iar cu timpul capata tot mai multa insemnatate.

 

Trendurile

Clar, ca pe orice piata. Realism Black&Gray as zice ca este cel mai apreciat stil, insa este loc pentru toate stilurile.

 

Schimbari in piata de profil

Piata creste mult iar evolutia tehnologiei aduce si ea schimbari importante. Devine totul mai simplu si astfel atentia este concentrata in proportie mai mare pe tatuajul in sine.

 

Prejudecatile

Suntem spre bine. Pe masura ce ne indepartam de `89 si de prejudecati, suntem tot mai bine :).

 

Ce vor acum clientii

Cu siguranta a crescut numarul celor care se tatueaza, lucrez des cu oameni la primul lor tatuaj si in general nu este ultimul. Exista cerere pentru toate stilurile, iar ca urmare, in ultimii ani apar tot mai multe.

 

Cum te promovezi

Instagram si Facebook ca mediu online, dar cred ca cel mai important mediu de promovare este format din propriii clienti. Sunt cuL :), imi plac, avem discutii interesante pe durata sesiunilor de tatuaj.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related