One Night Gallery, expoziția de artă și tehnologie care a deschis Vila Șuțu pentru o seară cu instalații new media și proiecții

One Night Gallery, expoziția de artă și tehnologie care a deschis Vila Șuțu pentru o seară cu instalații new media și proiecții

- Instalațiile arhitecturale realizate de studioul RIZI și show-ul de video-mapping semnat Les Ateliers Nomad au imersat vila Șuțu și publicul în lumea artei digitale -

A doua ediție One Night Gallery Love RIZI a avut loc la Constanța, pe 21 august, la Vila Șuțu. Această clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, a fost deschisă pentru prima dată în ultimii 20 de ani special pentru cea de-a 17-a ediție One Night Gallery. Cele 9 instalații interactive realizate de studioul RIZI prezentate în cadrul acestei expoziții itinerante au fost concepute sub tema ELEMENTS și au oferit publicului ocazia de a observa juxtapunerea celor patru elemente primordiale ale naturii - pământul, focul, apa și aerul - cu cele patru elemente esențiale din design - punctul, linia, planul și forma. 

Traseul expoziției începea cu intrarea de pe scara elicoidală, apoi vizitatorii ajungeau în grădina vilei unde interacționau cu instalațiile și puteau admira exteriorul clădirii istorice pus în evidență de show-ul de video-mapping, realizat de Les Ateliers Nomad. Vizitatorii au avut parte și de tururi private al fostei locuințe de vară a prințului Șuțu susținute de profesori și studenți ai Facultății de Istorie. Astfel, publicul a descoperit istoria locului și a putut să admire detaliile arhitecturale de inspirație maură.  În cele peste 50 de tururi care au avut loc în noaptea expoziției, vila a fost readusă la viață printr-un mix de lumini, artă interactivă și storytelling.

Constanța a fost a doua destinație a expoziției itinerante, prima având loc la București la Grădina TVR. Cele doua ediții au reinventat prin intermediul tehnologiei și a artei, locații cu o istorie bogată. Astfel, vizitatorii au avut ocazia să experimenteze instalațiile arhitecturale în două cadre diferite, ambele aducând un mix de urban și natură care au complementat conceptul creat de RIZI. De asemenea, în ambele locații, experiența a fost intensificată de spectacolele de video-mapping personalizate pentru fiecare expoziție. La București, publicul a descoperit arhiva digitalizată de piese de teatru transmise de către Televiziuniea Română în cei 65 de ani de la prima transmisiune, sărbătoriți în cadrul evenimentului. Pe când la Constanța, spectacolul de video-mapping a fost un joc de lumini și culori care au celebrat arhitectura unică a Vilei Șuțu.

One Night Gallery// Love RIZI își va continua traseul prin țară cu încă doua expoziții la Cluj, pe 25 septembrie, și la Iași, între 8 și 10 octombrie.

Ediția One Night Gallery de la Constanța, a fost posibilă cu ajutorul partenerilor care sprijină inițiativele culturale și artistice prin noile media. Expoziția a fost prezentată de Cognizant Softvision - partener principal, susținută de George. Primul banking inteligent, amplificată de glo, în spiritul Absolut și cu sprijinul Unigrains Trading, APAD și Primăria Municipiului Constanța.

Parteneri culturali: Constanța Capitala Tineretului din România, Universitatea Ovidius
Fotografii realizate de Mihnea Ratte

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related