One Night Gallery Love RIZI la Vila Șuțu din Constanța 

One Night Gallery Love RIZI la Vila Șuțu din Constanța 

- Expoziție de new media art care deschide monumentul istoric pentru public pentru prima dată în ultimii 20 de ani -

Sâmbătă, 21 august, cea de-a 17-a ediție One Night Gallery va avea loc în Constanța, la monumentul istoric Vila Șuțu. Publicul va putea experimenta un mix inedit de natură și tehnologie în cadrul expoziției itinerante One Night Gallery Love RIZI. Creațiile studioului RIZI au putut fi explorate prima dată în cadrul ediției care a avut loc la București, pe 11 august, la Grădina TVR Molière.

Prima ediție a expoziției, realizată în parteneriat cu TVR și Casa de Producție TVR, a găzduit un public de 1600 de vizitatori, care a putut descoperi 9 instalații arhitecturale create sub conceptul ELEMENTS. Universul senzorial creat la Grădina TVR Molière, amplificat de un fundal sonor organic, este locul în care cele patru elemente primordiale ale naturii pământul, focul, apa și aerul s-au racordat cu cele patru elemente esențiale din design, punctul, linia, planul și forma. Acestea au prins viață prin modul în care artiștii au folosit lumina pentru a evidenția conceptul, prezentând simbioza dintre design și natură. Arhitectura peisagistică a fost creată alături de Loisir Landscape Studio. 

De asemenea, vizitatorii au fost întâmpinați la intrarea în spațiu de show-ul de video-mapping creat special pentru a marca 65 de ani de la prima transmisiune a Televiziunii Române. Publicul fost transportat prin cele 6 decade de producție ale Televizinuii Române cu ajutorul scenelor incluse în spectacol, secvențe luate din proiectul de digitalizare al arhivei televiziunii din piese de teatru precum „Aranca” după Cezar Petrescu și „Apostolul Bologa” după romanul lui Liviu Rebreanu, regizate de Dominic Dembinski, „Cum vă place” de William Shakespeare și „Meșterul Manole” de Lucian Blaga în regia Olimpiei Arghir și altele. 

Această ediție One Night Gallery a dat startul unei serii de expoziții care vor avea loc la Constanța, Cluj și Iași.

Vila Șuțu din Constața, următorul loc unde va avea loc One Night Gallery pe 21 august, a fost construită în 1899 de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuința privată a prințului Șuțu și a familiei acestuia, la punct de observație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace și Curte de Apel. În 2011, casa a revenit în proprietatea familiei, iar în 2018 a fost achiziționată de Theodor Lucian Ichim (Unigrains Trading) care a pus-o la dispoziția One Night Gallery pentru ca publicul să o poată descoperi din nou. Grădina va găzdui expoziția, iar parterul va fi disponibil pentru vizitare, cu tururi ghidate.  

One Night Gallery// Love RIZI este posibil cu ajutorul partenerilor care sprijină inițiativele culturale și artistice prin noile media.
Partener principal: Cognizant Softvision
Parteneri: George. Primul banking inteligent, glo™, Absolut, Unigrains Trading, APAD, Primăria Municipiului Constanța, Stay Sharp Film
Parteneri culturali: Constanța Capitala Tineretului din România, Universitatea Ovidius, Institutul Cultural Român
Locație:  Vila Șuțu - pusă la dispoziție prin amabilitatea Dl. Theodor Lucian Ichim - demers facilitat de BCR Constanța - Departamentul de Comunicare

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și care susțtine tinerii artiști români.

One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale. 

Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experiențe multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozițiile de artă dintr-o categorie de nișă, într-un eveniment de interes pentru toată lumea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related