PELICULA 6 - IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie, la Verde Stop Arena 

PELICULA 6 - IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE vă invită la Película Fiesta – film, dans și muzică pe 11 și 12 septembrie, la Verde Stop Arena 

Filmele COCO și BUENA VISTA SOCIAL CLUB, mâncare cubaneză și activități pentru copii.

Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, aduce în premieră la cea de-a șasea ediție Película Fiesta, un eveniment-experiență cu filme, concerte, demonstrații de dans, ateliere pentru copii și povești de călătorie. Evenimentul va avea loc pe 11 și 12 septembrie, între orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (Șos. Barbu Văcărescu nr. 162 – 164) din București iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

 

Pelicula Fiesta este un eveniment nou în cadrul festivalului prin care ne dorim să prelungim vacanța de vară. Spațiul de la Verde Stop Arena se potrivește perfect cu energia festivalului și va găzdui timp de 2 zile demonstrații și povești din America Latină, ateliere pentru copii, precum și o Expoziție de Afişe stradale din Madrid şi Barcelona, pusă la dispoziție de Ambasada Spaniei, ce cuprinde o selecție cu câteva dintre cele mai cunoscute postere care în ultimii ani au ilustrat sărbători, iniţiative şi campanii desfăşurate în cele două oraşe spaniole. Pelicula #6 e definit de 2 cuvinte: ȘANSĂ – căci avem ocazia să facem încă o ediție care să ne bucure, să ne facă să vibrăm, după această perioadă  complicată, avem sansa de a ne trezi din amorteala si a ne bucura de viața și VACANȚĂ – deoarece nu, vacanța nu s-a încheiat, abia acum începe.”, spune Ileana Cecanu, directorul artistic al festivalului.

 

Destinația de vacanțe a lunii septembrie, Película Fiesta propune o călătorie în Cuba, Mexic, Brazilia, Argentina Spania și Peru iar filmele care se vor vedea sunt lungmetrajul COCO (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), câștigător al două premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animație și pentru Cea mai bună melodie originală, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internaționale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), pe 11 septembrie și, pe 12 septembrie, documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii câștigate la festivaluri internaționale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce îi urmărește pe renumitul chitarist Ry Cooder și pe fiul său, Joachim, în timpul călătoriei lor în Cuba, de-a lungul căreia se reunesc cei mai buni muzicieni ai țării pentru a înregistra un album. Printre artiștii incluși în proiect se numără cântărețul Ibrahim Ferrer și pianistul Rubén González. 

Zilnic, între 17:00 și 19:00, un DJ va întreține atmosfera cu ritmuri de bossanova, salsa și rumba reinterpretate iar seara zilei de sâmbătă aduce demonstrații de tango argentinian și concerte de muzică argentiniană susținute de Habanegra și Jose Almar. Duminică spectatorii se pot bucura de demonstrații de tango argentinian și dansuri cubaneze, iar concertele vor fi susținute de Gabriela Costa și Alex Man (muzică braziliană) și  Yury Meza (muzică peruviană).

În zona de ateliere pentru copii, zilnic, între 17:00 – 20:30, cei mai mici spectatori ai Películei pot participa la workshop-uri de coronițe din flori, de codițe colorate și de facepainting inspirat din sărbătoarea mexicană Dia de Los Muertos. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit.

Zona de lounge a Librăriei Humanitas aduce la Película Fiesta o selecție de autori din Columbia, Peru, Portugalia; Mexic, Argentina, Brazilia, Chile, Cuba și Spania dar și povești din America Latină: pe 11 septembrie cu scriitorul Marius Chivu, autorul cărții Trei săptămâni în Anzi și pe 12 septembrie cu călătoarea Diana Pavlenco.

În cadrul evenimentului de la Verde Stop Arena se va regăsi și un mic pop-up show cu designeri de haine colorate, numai bune pentru călătoriile cu gândul pe meleaguri îndepărtate și accesorii și bijuterii inspirate de motivele sud-americane.

Biletele vor putea fi achiziționate de pe eventbook.ro. Prețul biletului este de 50 lei/zi, copiii sub 10 ani au acces gratuit.

Accesul în spațiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și este condiționat de efectuarea triajului observațional, de furnizarea datelor personale în cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar și de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. La intrare nu vor fi disponibile teste rapide. Pe durata participării la eveniment, purtarea măștii este obligatorie, exceptând momentele în care se consumă băuturi sau produse alimentare.

Festivalul va avea loc anul acesta între 8 și 12 septembrie la București, în spațiile cu tradiție și prietene ale Película, Cinema Elvire Popesco și Institutul Cervantes și între 11-12 septembrie la Verde Stop Arena, și pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 17 și 19 septembrie, la Cinema Victoria.

De asemenea, Película va continua varianta găsită anul trecut pentru ca o selecție de filme, disponibile exclusiv online, să ajungă la cât mai mulți spectatori în perioada 13 - 19 septembrie, pe platforma Cinesquare.

Să înceapă fiesta!

¡Hasta pronto!

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA
Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021”.
Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei
Sponsori: Saha, Ethras
Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Aqua Carpatica, McDonald’s
Parteneri Instituționali: Institutul Francez,  Institutul Cervantes, Ambasada Peru, Ambasada Chile, Ambasada Spaniei, Ambasada Mexic și Ambasada Columbiei din Polonia.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Zile și Nopți, Cinemagia, Cațavencii, IQads, Spotmedia, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, dinfilme.ro, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro, MovieNews, Iqool, PRwave, 4arte, Munteanu, TV5MONDE.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related