Belle - cea mai nouă creație a regizorului de Oscar Mamoru Hosoda, în deschiderea Animest 2021

Belle - cea mai nouă creație a regizorului de Oscar Mamoru Hosoda, în deschiderea Animest 2021

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

Biletele la proiecția specială din deschiderea Animest.16 sunt disponibile online.

Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Aici, oricine poate îmbrățișa o nouă identitate, pentru a explora o versiune diferită a realității. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Belle este povestea căreia mi-am dorit dintotdeauna să-i dau viață. În sfârșit am ocazia să creez acest film, grație succesului de care s-au bucurat proiectele mele anterioare”, declara Mamoru Hosoda la Cannes, cu ocazia premierei internaționale a filmului primit cu mult entuziasm de spectatorii care, la finalul proiecției, l-au recompensat cu 14 minute de aplauze.

O producție Studio Chizu, povestea reprezintă revenirea cineastului japonez pe marile ecrane, după succesul răsunător al multi-premiatului Mirai, nominalizat în 2018 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animație și prezentat în 2019 la Animest. 

„Vreau să-i încurajez pe copiii din întreaga lume, să le celebrez viitorul, pentru că ei sunt cei care vor ține viitorul pe umerii lor în această lume aflată într-o continuă schimbare”, subliniază cineastul considerat astăzi singurul regizor japonez care a reușit performanța de a aduce în fața aceluiași ecran publicul din toate generațiile.

Familia sa l-a inspirat de-a lungul timpului în dezvoltarea personajelor care au cucerit spectatorii din întreaga lume cu poveștile lor seducătoare. În Belle, regizorul explorează etapa transformatoare a adolescenței, pe care propria sa fiică este pe cale s-o traverseze.

Cea de-a 16-a ediție Animest este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Evenimentul este co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, cu sprijinul Institutului Cultural Maghiar din București și Goethe Institut.
Parteneri instituționali: Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Cervantes din București
Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, IQads, SMARK, Film Menu, Cinefilia.ro, AaRC.ro, Munteanu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related