Retrospectiva ANONIMUL 18 la București. 28 septembrie - 3 octombrie la ARCUB și Cinema Elvire Popesco

Retrospectiva ANONIMUL 18 la București. 28 septembrie - 3 octombrie la ARCUB și Cinema Elvire Popesco
Credit foto: Doria Drăgușin

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

Biletele s-au pus în vânzare prin platforma Eventbook.

Credit foto: Doria Drăgușin

Retrospectiva începe marti, 28 septembrie la ARCUB cu proiectia filmului LAND, debutul cunoscutei actrițe Robin Wright ca regizor de lungmetraj și se încheie duminică, 3 octombrie cu proiecția, în premieră în România a filmului THE FRENCH DISPATCH, în regia lui Wes Anderson (prin amabilitatea Forum Films).

Filmele câștigătoare la ANONIMUL vor putea fi vazute la Cinema Elvire Popesco:

  • NEIDENTIFICAT, lungmetrajul regizat de Bogdan George Apetri, parte dintr-o trilogie, câștigătorul Trofeului ANONIMUL, oferit de OTP Bank România;

Credit foto: Doria Drăgușin

  • DATORIA, comedia regizată de Andrei Redinciuc care a primit premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, oferit de DACIN-SARA;

Credit foto: Doria Drăgușin

  • STICKER, în regia lui Georgi M. Unkovski premiat cu Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, oferit de Kaufland România;
  • MIHAIL ȘI ACHIM, regizat de Theodor Ioniță, scurtmetrajul căruia Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Dintre titlurile selecționate de Ludmila Cvikova pentru Competiția de lungmetraj, pe lângă filmul românesc NEIDENTIFICAT, Retrospectiva propune la București alte trei lungmetraje: KALA AZAR (r. Janis Rafa, Olanda-Grecia), ONLY HUMAN (r. Igor Ivanov, Macedonia de Nord, Serbia) și YELLOW CAT (r. Adilkhan Yerzhanov, Kazahstan, Franța).

Credit foto: Doria Drăgușin

Filmele românești care se vor putea vedea la ARCUB sunt:

  • LEBENSDORF, în regia lui Valentin Hotea
  • DUPĂ 40 DE ZILE, al patrulea lungmetraj regizat de Andrei Gruzsniczki
  • ÎNTREGALDE, în regia lui Radu Muntean
  • CÂMP DE MACl, lungmetrajul de debut al regizorului Eugen Jebeleanu

Credit foto: Doria Drăgușin

  • MIA ÎȘI RATEAZĂ RĂZBUNAREA, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Bogdan Theodor Olteanu
  • OTTO BARBARUL, debutul în lungmetraj al regizoarei Ruxandrei Ghițescu

Pe terasa Institutului Francez se va proiecta integral Competiția de scurtmetraj internațional, în serile de vineri, 1 octombrie și sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 21.00, dacă vremea o va permite.

Accesul în spaţiile de proiecție pe toata perioada Retrospectivei se va face respectând reglementările în vigoare la acel moment.

Credit foto: Doria Drăgușin

Retrospectiva Anonimul 2021 este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin  ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

OTP BANK și KAUFLAND prezintă ediția a 18-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Tulcea și Dacin Sara.

Credit foto: Doria Drăgușin

Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions
Cu sprijinul: iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Films in Frame, IQads, SMARK, Libertatea, News.ro, Spotmedia, Urban.ro, ViceZiarul Metropolis

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related