Grădina plantată de Sebastian Moldovan în subsolul galeriei Gaep va fi oferită vizitatorilor SPACETIME’S A WASTIN’

Grădina plantată de Sebastian Moldovan în subsolul galeriei Gaep va fi oferită vizitatorilor SPACETIME’S A WASTIN’

Închiderea expoziției: sâmbătă, 6 noiembrie, 13:00 – 20:00
Gaep: Strada Plantelor 50, București.

Grădina plantată de Sebastian Moldovan în subsolul de la Gaep pentru expoziția personală Spacetime’s a Wastin’ se va răspândi în oraș. Pe 6 noiembrie, în ultima zi a expoziției, artistul și galeria vor oferi plantele vizitatorilor interesați.

Sebastian Moldovan, Shrine #6, 2021, structură de lemn și metal, timere, recipiente, ventilator, pământ de flori, lumini, monstera, ferigi, diverse plante de fasole

Sebastian Moldovan invită plante în spațiile expozițiilor sale din 2007, dar acum a avut pentru prima dată ocazia să cultive o grădină in situ pentru o perioadă mai îndelungată. Timp de două luni înainte de vernisajul Spacetime’s a Wastin’ și apoi încă două luni pe parcursul expoziției (11 septembrie – 6 noiembrie 2021), grădina a crescut într-un mediu aparent potrivnic – subsolul galeriei –, hrănită cu apă, lumină artificială continuă și ventilație. De la bun început, ea a fost menită să prindă rădăcini, să se dezvolte și, în cele din urmă, să se împrăștie în toate colțurile orașului.

Cu ferigi rezistente, vrejuri de fasole și frunze de monstera, grădina-instalație, intitulată Shrine #6, întruchipează fascinația artistului față de complexitatea sistemelor biologice și dependența oamenilor de natură. Sebastian Moldovan este captivat de situații precum aceea că sămânța unei plante conține toată informația și toată materia necesare pentru conservarea speciei și că acest corp fizic redus la minimum poate ajunge oriunde, oricând. În practica lui, abordează adesea responsabilitatea oamenilor față de alte organisme vii și examinează înstrăinarea noastră, tot mai mare, de natură.

Împreună cu alte lucrări in situ, precum un pendul lung de 13 metri și o instalație sonoră ce se ramifică prin subsolul labirintic de la Gaep, Shrine #6 creează contexte de interacțiune și experiențe directe în cadrul solo show-ului.

Pentru vizitatori, închiderea expoziției va fi ocazia de a lua acasă o plantă din Shrine #6. Prin acest gest simplu de a da și de a primi, grădina-instalație devine un spațiu de discuție despre moduri de a ne reconecta cu natura și de a ne apropia de artă. 

Cu Spacetime’s a Wastin’, o expoziție de lucrări noi (instalații, desene, obiecte și video), Sebastian Moldovan continuă explorarea unor idei ce i-au traversat practica de-a lungul anilor: relația noastră fragilă cu natura, în pericol să se schimbe din simbiotică în distructivă; ciclul continuu de creație regăsit la orice scară, de la particule la univers; dinamica liniaritate – circularitate și contracție – expansiune.

Sebastian Moldovan (născut în 1982, trăiește și lucrează în București) a studiat Pictura la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Lucrările lui au fost expuse, printre altele, la Rezidența BRD Scena9 (București, 2020), Bienala Art Encounters (Timișoara, 2017), Muzeul Național Georgian (Tbilisi, 2016) și cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția (Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică, 2013). Spacetime’s a Wastin’ este cea de-a treia sa expoziție personală la Gaep, după The Uncanny Within (2017) și / and / You Never Know What’s Off (2015).

Expoziția Spacetime’s a Wastin’ este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021. 
Cu sprijinul: COS Corporate Office Solutions, Signify, KLG România
Parteneri media: Observator cultural, Radio România Cultural, IQads, Designist

Accesul în galerie se face pe baza certificatului verde, a rezultatului negativ la un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea vizitei sau a rezultatului negativ certificat la un test rapid antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea vizitei.
Vom permite accesul pentru maximum opt vizitatori simultan la fiecare etaj al galeriei.
Masca de protecție este obligatorie.

Credit imagini: Sebastian Moldovan, Shrine #6, 2021, structură de lemn și metal, timer, recipiente, ventilator, pământ de flori, lumini, monstera, ferigi, diverse plante de fasole

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related