Viața pe Facebook. Dau like, deci exist - Cristina Hermeziu | Editura Polirom, 2020

Viața pe Facebook. Dau like, deci exist - Cristina Hermeziu | Editura Polirom, 2020

„Viața pe Facebook. Dau like, deci exist nu e un manual de utilizare a rețelelor de socializare, ci un posibil catalog de relații «exemplare» cu Facebook-ul în «corpor(e)alitatea» sa. Cartea propune o încercare de ieșire din mediu (din apă – la mal), într-un moment simbolic cînd, pe axa istoriei noilor tehnologii, încă dialoghează mai multe generații, ultimii moștenitori ai Galaxiei Guttenberg și primii digital natives. Autorii textelor analizează fenomenul rețelelor sociale potrivit sensibilității și expertizei proprii, cu deplină libertate în alegerea unghiului de abordare.”
Cristina Hermeziu

 

Cristina Hermeziu este jurnalistă. S-a născut în 1971, la Iaşi. Doctor în filologie al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în 2004, a fost realizatoare de emisiuni la TVR Iaşi timp de zece ani. În 2005 se stabileşte în Franţa, unde urmează studii postdoctorale la Université Paris II şi Institut Français de Presse. Publică articole în Evenimentul zilei, Adevărul, Scriptor şi Dilema veche. În Franţa semnează articole în Le Magazine Littéraire, La Lettre, ActuaLitté, Hermès. A publicat Revoluţia din depărtare (Editura Curtea Veche, 2011), cuprinzînd 30 de mărturii ale românilor plecaţi din ţară după 1989, Parisul nu crede în lacrimi (versuri, Editura Junimea, 2016, Premiul Opera Prima la Festivalul internaţional de literatură „Tudor Arghezi”) şi Vedere din Turnul Eiffel (publicistică, Editura Junimea, 2017). Al doilea volum de versuri, Între timp îţi vezi de viaţa ta, este în curs de apariţie la Editura Junimea.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Polirom.

 

Info:

Ediția 2020broșată
Dimensiuni: 130x200
312 pagini
ISBN: 978-973-46-8070-2
Volum coordonat de Cristina Hermeziu
Prefaţă de Daniel Condurache
Ilustraţii de Tudor Banuş şi Dan Perjovschi

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related