Cum să ți se rupă à la française - Fabrice Midal | Editura Curtea Veche, 2020

Cum să ți se rupă à la française - Fabrice Midal | Editura Curtea Veche, 2020

Ni se tot spune cum să mâncăm, cum să ne antrenăm ca să fim în formă, cum să luăm inițiativa, cum să vorbim și mai ales cum să nu vorbim, cum să fim în același timp calmi și dinamici, calzi și serioși… Ba ni se spune chiar și cum trebuie să medităm, ceea ce blochează darul extraordinar pe care îl poate oferi această practică a prezenței. Nu cumva marea problemă a zilelor noastre este că majoritatea lucrurilor menite să ne calmeze sfârșesc prin a deveni imperative care pun asupra noastră o presiune și mai mare?

Într-o lume occidentală marcată de o violență fără precedent, în care sub semnul unei competiții permanente, totul se transformă într-un instrument pentru reușită, Fabrice Midal propune o regândire profundă a practicii meditației, care nu ar trebui să însemne altceva decât simpla bucurie de a fi, acum și aici.

Fabrice Midal ne dă curaj să creăm un spațiu de respirație în lumea haotică în care trăim. Filozof atipic, el topește analize sociale și anecdote personale într-o carte simplă despre cum să ne dăm voie să fim noi înșine.

Lumea occidentală nu a fost nicicând mai violentă: am ajuns să interiorizăm starea de competiție permanentă, să transformăm totul într-un instrument pentru a reuși cutare sau cutare lucru. Totul, inclusiv meditația, care a devenit o unealtă în plus a violenței economice pe cale să ne distrugă. Mi se pare evident că practica meditației în Occident trebuie regândită în profunzime.
Fabrice Midal

O invitație de a ne reafirma libertatea interioară, în ciuda oricăror presiuni. O pledoarie luminoasă împotriva brutalității din societatea contemporană, împotriva tiraniei perfecționismului.
Elle

 

Fabrice Midal (n. 1967) este filozof, istoric de artă, eseist și editor, specialist în tipurile de violență specifice vieții cotidiene (burnout, manipulare, dependențele de digital) și una dintre cele mai importante figuri ale practicii meditației din Franța. În această calitate, a fondat în 2006 École occidentale de méditation (Școala occidentală de meditație) – nu pentru a transmite o practică menită să ne calmeze, să ne golească mintea sau să ne facă să ne izolăm într-o bulă străină de realitate, ci pentru a ne ajuta să facem față acestor violențe într-un mod cât se poate de concret. Din această perspectivă, se declară adept al budismului laic.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: The French Art of Not Giving a F*ck: The simple secret to true happiness, the French way
Ediția 2020
Traducător: Ioana Manolache
Dimensiuni: 13.0 x 20.0 cm
152 pagini
ISBN: 978-606-44-0542-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related