Sa dezbatem in continuare in social media ca sa aratam ca suntem in viata

Sa dezbatem in continuare in social media ca sa aratam ca suntem in viata

Anul acesta, pe masa de Craciun am avut sarmale, carnati si o dezbatere in social media despre filmul lui Adam McKay, “Don’t look up.” Pare ca am petrecut mai mult sfarsitul lumii, decat Craciunul, caci despre asta este vorba in film. 'Don't look up' al lui Adam McKay, e doar trailerul. Filmul incepe de fapt in social media.

Dezbaterile de pe Facebook ar trebui predate in scoala. Pentru ca, mai tarziu, in viata, vrei, nu vrei, te vei lovi de astfel de lupte pentru suprematie si validare, duse in newsfeedul tau. Subiectele pot fi diverse, dar pana la urma, nici nu sunt importante. Este ironic ca oamenii dezbat la fel despre un subiect real, ce tine de viata sau de moarte - cum ar fi o pandemie - sau un film despre un subiect fictiv, ce tine de viata sau de moarte – cum ar fi lovirea Pamantului de o cometa.

In principiu, unii vor sa-si expuna punctul de vedere, altii vor sa si-l impuna, unii vor sa fie cum zic ei, altii vor sa contrazica, unii sa starneasca, altii sa explice sau sa impace, unii vor totul, altii nimic, si tot asa.

Daca ar fi sa ne luam dupa ce spune Leonardo di Caprio in film, ca extraterestrii exista (fara sa fie tema filmului, doar ca fapt divers) probabil ca atunci cand vor studia natura umana, vor urmari astfel de dezbateri. Sa revenim.

Filmul a lovit social media ca o cometa, iar impactul a fost spectaculos. A declansat un tsunami de opinii: de la ‘genial’ la ‘slabut’, pana la ‘eu stiu mai bine’, la ‘cine e ala ca sa zica asta’. Chiar si Neflix Romania, si-a asumat responsabilitatea:

 

 

Noi am strans o parte din reactii, asa, ca sa le usuram munca extraterestrilor. Incepem asa:

 

 

 

 

 

 

Sunt cei care spun ca dezbaterea nu e atat despre film, ci despre firea noastra.

 

 

Sunt si cei care insista ca filmul va polariza lumea si o va imparti in aceleasi tabere:

 

 

 

 

 

 

 

 

Din tabara celor care spun ca filmul e doar un film, cu un mesaj clar:

 

 

 

 

Unii nu s-au luat atat de in serios si au facut ce se mai face prin social media – glume si parodii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atat am retinut noi. Partea buna e ca suntem departe de sfarsitul lumii. S-ar fi intamplat daca toata lumea era de acord in privinta filmului. Deci putem fi linistiti. Sa dezbatem in continuare in social media, ca sa aratam ca suntem in viata.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related