A doua curbă. Să gândim diferit despre viitor - Charles Handy | Editura Publica, 2016

A doua curbă. Să gândim diferit despre viitor - Charles Handy | Editura Publica, 2016

Charles Handy este unul dintre giganții gândirii contemporane. În A doua curbă, autorul analizează trendurile actuale ale capitalismului și se întreabă dacă este un sistem sustenabil. În plus, aduce în discuție regândirea rolurilor pe care le avem în viață – ca studenți, părinți, lucrători și alegători – și care ar trebui să fie obiectivele unei societăți ideale a viitorului. Provocator și atent ca întotdeauna, el așterne pe hârtie întrebările pe care ar trebui să ni le punem cu toții și ne indică direcția unora dintre răspunsuri.

Ca manifest al unui om de stânga orientat către viitor, A doua curbă reuşeşte să direcţioneze cu succes energia şi entuziasmul generaţiei tinere, în care Handy îşi pune mare speranţă... Pe parcursul deceniilor, previziunile lui Handy i-au câştigat dreptul de a-și expune părerile despre diverse subiecte şi, având în vedere istoricul său, nu-ţi doreşti să i te împotrivești atunci când se vor îndeplini unele dintre cele mai radicale idei ale sale.
Financial Times

Blând, dar incisiv... În cele peste douăsprezece cărţi scrise, Handy şi-a construit reputaţia de observator fin al universului muncii şi al vieţii organizaţionale... Vocea sa este o prezenţă liniştitoare, care ne stârnește interesul.
Ar trebui să continuăm să o ascultăm.
Management Today

Puternică și originală... Este imposibil să nu fii impresionat și puțin descurajat de atât de multă energie și înțelepciune.
Irish Independent

 

Charles Handy este scriitor indepedent, prezentator şi profesor. A fost director executiv în domeniul petrolier, economist, profesor la London Business School, administrator  al Capelei Sfântului George din cadrul Castelului Windsor şi preşedintele al Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufacture and Commerce. S-a născut în comitatul Kildare din Irlanda, ca fiu al unui arhidiacon, şi a studiat în Irlanda, la Universitatea Oxford, şi în SUA, la Massachusetts Institute of Technology. Printre numeroasele sale cărţi se numără The Empty Raincoat, Understading Organizations, Gods of Management, The Future of Work şi Waiting for the Mountain to Move. Locuiește împreună cu soţia sa, Elizabeth, la Londra şi Norfolk.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: The Second Curve: Thoughts on Reinventing Society 
Ediția I 2016, paperback
Traducător: Diana Dorobanţu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
224 pagini
ISBN: 978-606-722-216-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related