Nu așa procedăm noi aici! O poveste despre cum cresc, decad și cresc din nou organizațiile - Holger Rathgeber, John P. Kotter | Editura Publica, 2016

Nu așa procedăm noi aici! O poveste despre cum cresc, decad și cresc din nou organizațiile - Holger Rathgeber, John P. Kotter | Editura Publica, 2016

A fost odată ca niciodată un clan de suricate ce trăia în Kalahari, o regiune din sudul Africii. După ani de creștere constantă, seceta a redus drastic resursele clanului, iar atacurile mortale ale vulturilor s-au înmulțit. Pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc, armonia clanului se destramă. Echipa de conducere se ceartă cu privire la posibilele soluții, iar sugestiile din partea lucrătorilor din prima linie primesc un răspuns demoralizant: „Nu așa procedăm noi aici!”.

Prin urmare, Nadia, o suricată inteligentă și aventuroasă, pleacă în căutarea unor idei noi, care să ajute clanul din care face parte și ea, aflat în dificultate. Descoperă un grup mult mai mic, care acționează foarte diferit, cu mult mai multă agilitate și muncă în echipă. Aceste suricate au dezvoltat soluții inovatoare pentru a găsi hrană și a scăpa de vulturi. Dar nu totul în acest mic clan este așa perfect cum pare la prima vedere. Poate Nadia să-și dea seama cum să găsească modalitatea în care să combine ce e mai bun în ambele lumi – un clan mare, disciplinat, bine administrat și un clan mic, informal, provocator – înainte de a fi prea târziu?

Această carte distilează deceniile de experiență și studiile premiate ale lui Kotter pentru a dezvălui de ce organizațiile cresc și decad și cum pot crește din nou când se confruntă cu dificultăți.

Această parabolă originală ne demonstrează că, în vremuri în schimbare, suntem mai în siguranță atunci când inovăm!
Spencer Johnson, MD, autorul cărții Cine mi-a luat cașcavalul?

Această parabolă simplă, despre niște mamifere cu blană, ce se confruntă cu provocarea adaptării la amenințare, oferă noi perspective asupra călătoriei pe care o întreprind mulți dintre noi. Genial!
Generalul în rezervă Stanley McChrystal, autorul cărții Echipa de echipe

Funcționează. Și nu doar pentru suricate.
Gaëtan Thomas, președinte și CEO al NB Power

John Kotter o face din nou. Folosirea metaforei îi ajută pe cititori să înțeleagă cerința fundamentală pentru a avea o organizație performantă: să pună inimile și mințile membrilor echipei în folosul unei cauze convingătoare. Leadershipul permite acest lucru și descătușează un enorm
potențial creativ.
Leigh Morgan, COO, Fundația Bill și Melinda Gates

 

John Kotter, profesor emerit la Harvard Business School, este numit adesea autoritatea mondială în domeniul leadershipului și al schimbării. Multe dintre cărțile sale, inclusiv Leading Change și Aisbergul nostru se topește, au fost traduse în peste două sute de limbi și au devenit bestseller în toată lumea. Este fondator al Kotter International, o firmă de consultanță, specializată în a ajuta liderii să-și transforme organizațiile.

Holger Rathgeber, fost director executiv al unei firme de produse medicale, este coautorul cărții Aisbergul nostru se topește și director la Kotter International.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: That's Not How We Do It Here!: A Story about How Organizations Rise and Fall--and Can Rise Again
Ediția I 2016, paperback, full color
Traducător: Louis Ulrich şi Tudor Ulrich
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
184 pagini
ISBN: 978-606-722-232-6

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related