Războiul de pe prima pagină

Războiul de pe prima pagină

Când vine istoria peste noi, primele semne care o consemnează sunt primele pagini ale ziarelor. Felul în care surprind realitatea, între o fotografie și un titlu, rămâne un simbol colectiv pentru viitor. Ziarele își arată importanța în astfel de zile istorice. Iar prima pagină contină să dea măsura lumii în care trăim. 

Chipul impasibil al lui Putin, tancuri, explozii, soldați, străzile din Kiev. Cele mai multe redacții au ales însă aceeași fotografie pentru a reda grozăvia a ceea ce se întâmplă acum în Ucraina: o imagine cu o femeie. Și titlul din The Mirror care a făcut înconjurul lumii: Her Blood. His Hands

Dincolo de deciziile iraționale corupte de putere, de declarații și analize geopolitice, de negocieri și sancțiuni, războiul va însemna mereu suferința oamenilor nevinovați.

O femeie plină de sânge a fost pe prima pagină a multor publicații ieri. Cine ar fi crezut că în 2022 cele mai importante ziare din lume vor arăta așa?

(Aici puteți vedea prima pagină a publicațiilor din întreaga lume).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related