Dictatorii apartin altei planete

Dictatorii apartin altei planete

Daca noi nu putem să emigrăm pe altă planetă (încă), să îl trimitem pe Putin acolo, ne îndeamnă Ministerul Transformarii Digitale din Ucraina. Ucraina e în război, atacată de Rusia, și încă rezistă. Ba mai mult, ne și arată în fiecare zi ce se întâmplă acolo. Războiul e si pe Facebook si Twitter. 

Desi sunt in razboi, cei din Ucraina gasesc resurse si energie si pentru a fi prezenti continuu in social media. Ei stiu ca si acolo se duce razboiul, si ca de acolo pot primi ajutorul. Exemplu e si aceasta campanie de fonduri ironica, dar foarte serioasa, prin care Ministerul Transformarii Digitale din Ucraina formuleaza un call-to-action: trimiterea lui Putin pe Jupiter – cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, alcatuita din gaze.

Campania are un pledge de 100 de milione de dolari, ce vor fi folositi pentru refacerea infrastructurii afectate de razboi. In primele 12 ore de la lansarea site-ului putler.io s-au strans peste 2 milioane de dolari. Vice-prim-ministrul Ucrainei si Ministrul Transformarii Digitale, Mykhailo Fedorov, a postat campania pe contul lui personal de Twitter:

 

”Vom asista probabil la cea mai mare campanie de donații din istorie. E proaspăt pornită de ministerul digitalizării din Ucraina și îi prevăd mult suces”, spune Liviu Iolu

De altfel, miliardarii planetei, cei pacifisti, si-au facut un obicei in a explora spatiul in ultimii ani. De ce nu ar explora si Putin spatiul? 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related