Cum ne-am dat seama ca Energiea exista doar de un an

Vinerea trecuta am trecut pe acasa doar cat sa ne lasam florile primite de la baieti. Cum seara se lasa peste Bucuresti, noi mergeam spre Energiea sa stam de povesti. Povesti aniversare, pentru ca pe 8 martie Energiea si Grolsch au sarbatorit, in ritm de swing-top-uri deschise la unison, primul an de convietuire creativa sub cupola stabilimentului de informare si experiment urban din strada Brezoianu nr. 4 si 100 de ani de la aparitia spatiului istoric pe care il ocupa.

Nici nu ne venea sa credem ca a trecut de-abia un an de Energiea. Parea ca Bucurestiul nici nu existase inainte de o discutie la celebra portie de cartofi prajiti parca facuti de o bunica indulgenta care ne lasa sa ne racorim si cu o bere dupa. Ca doar meritam - brainstorming-urile te storc de energie, iar ideile bune rezultate trebuie scaldate in bere ca sa prinda curaj. Am sarbatorit pe fond de muzici si coversatii destepte, inconjurati de experimente artistice si culinare si am stat de vorba cu toti cei care au contribuit la sedimentarea Energiea ca hub cultural.

Experimentalistii s-au inghesuit sa accepte provocarea celor "101 de motive pentru petrecere": un proces de research relaxat, fara vreun deadline impus, pe care l-am inceput seara tarziu si l-am concluzionat dimineata devreme.

Pe langa preparatele apetisante din farfurii, Alt Om a servit delicii auditive care au produs multe deschideri ale aplicatiei Shazam. Undeva intre discutiile cu artisti sau oameni din publicitate, design-ul stylish din Energiea ne-a facut sa uitam de cautarea motivelor de petrecere.

 

Ne-au mai furat si lumea sonora construita de Silent Strike, mapping-ul vizual conceput de Dan Basu pentru ferestrele mari ale stabilimentului, aventurile lui Norzeatic in postura de invitat special si momentul prin care Grolsch anunta intrarea Energiea in al doilea an de existenta.

Abia ceva mai tarziu, in timpul setului a la "Retroelectro" semnat Electric Brother, intre putin dans si inca un Grolsch, am realizat ca desi seara nu se incheiase, pana la acea ora ne-au venit in minte poate mai mult de 100 de motive pentru petrecere si cu siguranta mai mult de 100 de motive pentru care ne simtim in largul nostru la Energiea, la petrecerea aniversara, in fiecare seara de weekend, in joile dedicate live-urilor jazzy sau in duminicile in care se experimenteaza culinar.

Am dansat in continuare pana dimineata alaturi de alti experimentalisti "de cursa lunga", am spus inca o data "La multi ani, Energiea!" si am tras linie sub o noapte cu adevarat reusita, stiind ca povestea merge mai departe, provocata de Grolsch.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related