Canon te invita sa spui o poveste

Canon te invita sa spui o poveste

Mereu am fost fascinata de fotografii. Cand eram mica imi placea la nebunie sa rasfoiesc albumele vechi ale familiei, iar cand ne intorceam din vreo vacanta asteptam cu sufletul la gura developarea pozelor. Imi place sa ma simt ca un mic turist japonez in fiecare zi, as face fotografii non-stop. Din pacate telefonul meu nu reuseste sa surprinda ce vad cu ochiul liber, asa ca majoritatea fotografiilor mele stau ingramadite in calculator.

In schimb profit de cate ori am ocazia de aparatele mai performante ale prietenilor, in cautarea de noi lucruri care sa ma inspire. Beneficiile sunt evidente: cadre mai clare, culori mai vii, o stabilitate mai buna a imaginii. De-a lungul timpului mi-au atras atentia  case vechi si orice detaliu le facea diferite, stradute intortocheate sau alei pline cu frunze in parc, varfuri de munti acoperite de zapada sau apusuri in o gramada de culori si o mie de alte lucruri.

La inceputul lunii, Canon a lansat la nivel global o noua campanie si un nou slogan - “Come and See”, care isi propune sa le ofere utilizatorilor acces la povesti neobisnuite si fascinante din intreaga lume. Stiu si eu cateva pe care mi-ar placea sa le fotografiez si sunt sigura ca mai exista inca un milion pe care nu le-am descoperit inca.

Canon se adreseaza tuturor pasionatilor de fotografie, atat profesionisti, cat si amatori, oferindu-le nu doar instrumentele necesare pentru a descoperi lumea din jur, ci si inspiratia de a gasi mereu alte momente, aducand in fata lor cadre cu potential fotografic. Astfel, utilizatorii sunt invitati sa descopere si sa redescopere povesti, sa incerce diferite experiente, pe care sa le transforme apoi in imagini, fie ele fotografii sau filme.

Prima poveste surprinsa intr-un spot a fost cea a unui meci de fotbal intre gladiatori, sau Calcio Storico, o forma de fotbal antic practicat doar in Florenta in fiecare an, intre patru echipe care reprezinta cele patru regiuni ale orasului.

In cadrul campaniei, a fost lansata in Romania si o aplicatie Facebook - "Stiu o poveste", in care puteti inscrie povesti descoperite de voi, despre oameni cu pasiuni deosebite sau locuri impresionante pe care le-ati descoperit in calatoriile voastre prin Romania. Pentru viitoare proiecte fotografice sau video, puteti chiar castiga un aparat Canon PowerShot G7 X.

Pana acum, pe canalul YouTube al Canon Romania au fost publicate trei povesti, gasite de Vlad Petreanu, Doru Panaitescu si o parte din echipa Designist.ro.


Vlad Petreanu spune povestea lui Flaviu Cernescu, a carui pasiune sunt inaltimile

 


O noua aventura cu Doru Panaitescu intr-un sat retras de lume 

 


Echipa Designist.ro a ales sa prezinte povestea unei locuinte traditionale din satul Bran

 

Pentru inspiratie in crearea povestilor, Canon are trei recomandari, potrivite pentru mai multe tipuri de fotografie. Daca pastrati mereu in geanta loc si pentru un aparat foto si va place sa documentati evenimentele petrecute cu familia, Canon EOS 100D o sa va usureze munca. Daca preferati mai degraba portretele sau fotografia de calatorie, Canon EOS 6D este camera ideala. Pentru pasionatii de sporturi extreme si cadre in miscare, Canon EOS 7D mark II este perfect, principalul beneficiu fiind ca ajuta la mentinerea focalizarii asupra subiectului.

Pana una alta, intrati in aplicatie si  aduceti-i si pe altii in mijlocul celei mai frumoase povesti pe care ati auzit-o sau ati vazut-o pana acum. Cel mai fain cand descoperi ceva nou este sa il impartasesti cu ceilalti, nu?

Si ca sa imi urmez propriul sfat, impartasesc cu voi o fotografie cu Bucegii in toata splendoarea lor, pe care am facut-o vara trecuta, undeva pe traseul dintre Cabana Malaiesti si Varful Omu. In departare, pazita cu grija de nori, se vede si Piatra Craiului, destinata celor cu picioare mai puternice.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related