O petrecere specială în sprijinul refugiatelor rome din Ucraina. ”Ele sunt triplu-discriminate: ca femei, ca refugiate și ca persoane de etnie rome”

O petrecere specială în sprijinul refugiatelor rome din Ucraina. ”Ele sunt triplu-discriminate: ca femei, ca refugiate și ca persoane de etnie rome”

Am vorbit și ne-am bucurat de felul în care s-au mobilizat românii pentru a ajuta refugiații ucraineni în ultima lună. Valuri de refugiați au ajuns și în Republica Moldova, acolo unde au fost întâmpinați cu la fel de multă căldură și sprijin. Mai puține lucruri se știu însă despre refugiatele rome din Ucraina, spune Clara Abdullah, activistă în domeniul dezvoltării durabile și culturale din Republica Moldova.

Pentru a strânge donații pentru ele, Clara & o echipă de oameni buni și implicați au organizat evenimentul „Eastern Bloc Party”, care va avea loc vineri, 1 aprilie, la Art Hub. Muzica de dans și chill va fi asigurată de cei 6 organizatori ai petrecerii, după cum urmează: Radio Vesna [RO], Abdullah [MD/RO], Viq Vortex [MD/DE], DJ Theedoek [NL], Paweł [PL/RO] și Tamina [RO/DE]. Intrarea la eveniment va fi de minimum 25 de RON, toți banii urmând să meargă către Platforma „ROMNI”, care sprijină refugiatele rome din Ucraina ajunse în Republica Moldova. Persoanele din Ucraina vor avea intrare liberă.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Branduri

Sectiune



Branded


Related