Cea mai mare cacealma. Cum am învățat să fiu atentă, să mă stăpânesc și să câștig - Maria Konnikova | Editura Publica, 2021

Cea mai mare cacealma. Cum am învățat să fiu atentă, să mă stăpânesc și să câștig - Maria Konnikova | Editura Publica, 2021

MARIA KONNIKOVA nu mai jucase niciodată poker, așa că nu știa regulile când l-a abordat pe Erik Seidel, membru al Galeriei Celebrităților din Poker și câștigător a zeci de milioane de dolari din premii, și când l-a convins să devină mentorul ei. Seidel a acceptat și Maria l-a urmat în curând pe calea pokerului, în lumea sălbatică, extrem de competitivă și copleșitor de masculină a jocului Texas Hold'em cu miză mare, având ca obiectiv ediția World Series of Poker din anul următor.

Însă apoi s-a întâmplat ceva extraordinar. Sub îndrumarea lui Seidel, Konnikova a avut o serie de revelații despre viață derivate din noua sa ocupație, inclusiv despre cum să citească mai bine nu doar trăirile adversarilor, ci și pe ale sale, despre cum să identifice lucrurile care o destabilizau și o aduceau într-o stare emoțională care nu favoriza deciziile corecte și despre cum să ajungă să accepte norocul (sau lipsa lui) ca atare. Peste mai puțin de un an a început să obțină bani serioși din turnee, ajungând în final la sute de mii de dolari. A câștigat un turneu important, a făcut rost de un sponsor și s-a obișnuit să apară la televizor sau în ziare sub titluri precum „Transformarea unei scriitoare în jucătoare profesionistă de poker”. A învățat chiar și să-i placă Las Vegasul.

Maria Konnikova este și jucătoare, și cercetătoare în domeniul comportamentului uman, astfel că a transformat această călătorie incredibilă într-o sursă de lecții de neprețuit. Cea mai mare cacealma dintre toate, a descoperit ea, este că abilitățile nu fac totul. Vom primi și cărți rele, dar, dacă ne concentrăm pe modul în care le jucăm, și nu pe rezultat, vom reuși să trecem prin multe momente dificile, până când norocul ne va ieși din nou în cale.

"Cea mai mare cacealma este o carte grozavă dacă jucați poker, dar e o lectură extraordinară și pentru cei care nu joacă, la fel ca mine. Pentru noi, jocul oferă o perspectivă fascinantă asupra naturii umane, asupra atenției și concentrării, asupra teoriei jocului (aplicată nu doar la jocuri) și asupra luării unor decizii mai bune. Cartea ne învață să suportăm mai bine rezultatele acestor decizii și nu doar să învățăm din ele, ci să mergem mai departe... O lectură obligatorie pentru majoritatea antreprenorilor. "
Inc.

"O investigație inspirată despre „lupta pentru echilibrul între noroc și control din viețile noastre și deciziile pe care le luăm”, la mijlocul distanței dintre un jurnal, un abecedar de psihologie privind luarea deciziilor și un set de strategii pentru viață."
Maria Popova, Brain Pickings

"Nu am avut niciodată mai multă nevoie de literatură digerabilă și coerentă despre luarea rațională a deciziilor. Așa a apărut Cea mai mare cacealma, povestea specialistei în psihologie Maria Konnikova despre călătoria sa în lumea pokerului profesionist. Deși începe ca o poveste ușurică despre o cercetătoare curioasă care se avântă încet în apele înțesate de rechini, cartea ne oferă o lecție esențială despre succes într-o lume tot mai înșelătoare. Am citit aproape toate cărțile despre poker și pot spune că aceasta este prezentarea cea mai bună a jocului pe care-l ador și a deprinderilor cognitive de neprețuit pe care le aduce. Povestea „de la 0 la 100” a Mariei Konnikova vă va aduce zâmbetul pe buze în această perioadă dificilă."
Nature

Aceasta este o carte nu doar despre jocul de poker, ci și despre însemnătatea norocului, știința abilităților și psihologia dominării adversarilor. — Joshua Foer, autorul cărții Moonwalking with Einstein și fondatorul Atlas Obscura

Prefața ediției în limba română este semnată de Cristian Lupșa, editor DOR.

 

MARIA KONNIKOVA este autoarea cărților Mastermind și The Confidence Game. Colaborează regulat cu The New Yorker și a scris pentru The Atlantic, The New York Times, Slate, The New Republic, The Paris Review, The Wall Street Journal, Salon, The Boston Globe, Scientific American, Wired etc. Pentru articolele sale a primit numeroase distincții, printre care premiul Excellence in Science Journalism oferit de Society of Personality and Social Psychology, în 2019. În timp ce făcea cercetări pentru Cea mai mare cacealma a devenit campioană internațională la poker și a câștigat peste 300 000 de dolari din turnee. În plus, este gazda podcastului The Grift de la Panoply Media și lector invitat la Școala de Jurnalism de la NYU. Este absolventă a Universității Harvard și doctor în psihologie la Universitatea Columbia.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: The Biggest Bluff: How I Learned to Pay Attention, Master Myself, and Win
Ediția I 2021, paperback
Traducător: Raluca Chifu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
376 pagini
ISBN: 978-606-722-433-7

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related