Perspective ale minții. Teoria inteligențelor multiple - Howard Gardner | Editura Curtea Veche, 2022

Perspective ale minții. Teoria inteligențelor multiple - Howard Gardner | Editura Curtea Veche, 2022

Gardner analizează mai multe tipare mintale și dovedește că un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect și complet abilitățile intelectuale ale unui individ.

Perspective ale minții (publicată inițial în 1983) este cartea prin care Gardner face cunoscută și explică pertinent, cu exemple din diferite domenii, Teoria Inteligențelor Multiple, cea care a inspirat deopotrivă profesori, lideri în educație sau pedagogi să ia în considerare că avem de-a face cu mai multe tipuri de inteligență umană.

Conform teoriei lui Gardner, toți oamenii posedă anumite tipuri de inteligență, axate fiecare pe un anumit domeniu și dezvoltate în funcție de anumite abilități, care sunt localizate în diferite zone ale creierului (în emisfera stângă sau în cea dreaptă) și care pot funcționa atât împreună, cât și separat. Astfel, inteligența umană poate fi lingvistică, muzicală, spațială, logico-matematică, fizico-chinestezică, spațială sau personală.

"De actualitate, atotcuprinzătoare și în multe privințe strălucită…"
The New York Review of Books

"Perspective ale minții este valoroasă nu atât prin răspunsurile pe care le propune, cât mai ales prin problemele importante pe care le ridică. Timpul petrecut reflectând la toate acestea e cu siguranță petrecut cu folos."
The New York Times 

"Datorită cărții Perspective ale minții, Gardner este deopotrivă apreciat și exploatat ca unul dintre cei mai renumiți teoreticieni ai educației la nivel mondial. Teoria sa despre inteligențele multiple ̶ inclusiv ideea că talentul muzical, cel sportiv și multe altele își au locul lor separat, dar sunt la fel de importante precum testele standard ̶ a inspirat zeci de cărți, articole, conferințe și planuri pedagogice pentru școlile publice."
The Washington Post

"Amintiți numele lui Howard Gardner unei mulțimi de pedagogi, iar răspunsul primit va fi asemănător anvergurii unui star rock pentru adolescenți. Cultul lui Gardner a început cu cartea sa Perspective ale minții."
Newsweek

  

Video: Autorul despre carte 

 

 Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: Frames of Mind. The Theory of Multiple Intelligences
Ediția 2022, hardcover
Traducător: Bogdan Ghiurco
Dimensiuni: 15 × 23 cm
896 pagini
ISBN: 978-606-44-1143-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related