TEDxCluj 2022 - Maratonul de inspirație continuă cu a XI-a ediție, în care speakerii vor vorbi despre alegeri și importanța lor în viața noastră

TEDxCluj 2022 - Maratonul de inspirație continuă cu a XI-a ediție, în care speakerii vor vorbi despre alegeri și importanța lor în viața noastră
  • Pe 4 iunie, TEDxCluj deschide seria evenimentelor de vară din Cluj Napoca 
  • Peste 10.000 de participanți și 230 de speakeri au trecut pragul TEDx Cluj 

Distribuție națională, X mai 2021. Oriunde te-ai afla, în România sau în lume, pe 4 iunie 2022 participă la TEDxCluj 2022 | Choices și te vei bucura de cel mai mare eveniment TEDx din sud-estul Europei. Sâmbătă, 4 iunie 2022, TEDxCluj deschide seria evenimentelor de vara anului 2022 printr-un eveniment hibrid, cu participare online și offline. Ne întâlnim pe BT Arena din Cluj Napoca pentru un nou schimb de idei, de inspirație și creativitate. Biletele online și offline sunt disponibile pe site-ul oficial.

Cine suntem se vede mai tare din alegerile noastre, decât din abilitățile noastre,  spune J.K.Rowling, în „Harry Potter și camera secretelor”. 

În "Omul în căutarea sensului vieții", Viktor Frankl scrie că cea mai mare libertate a omului este libertatea de a-și alege atitudinea în orice situație, libertatea de a-și alege propria cale. Iar Nelson Mandela ne îndeamnă să facem alegeri care să ne reflecte speranțele, nu fricile.

Tema celei de-a XI-a ediții a TEDxCluj 2022 este Choices - alegerile pe care le facem în viață, cât de importante sunt, ce rol, semnificații și consecințe au, cum să învățăm din ele, cum să ne inspirăm din alegerile noastre și ale celorlalți.

De 11 ediții TEDxCluj a adus împreună peste 10.000 de participanți și din Cluj Napoca, din întreaga țară și din afara ei, cu toții pasionați de idei. Ideile și bucuria de le împărtăși și de a se inspira din poveștile de viață și profesie ale fiecăruia îi adună într-o comunitate pe oamenii mânați de dorința de a învăța, de a se dezvolta, de a evolua, de a se întâlni și a se cunoaște.

Cine vine la TEDxCluj 2022 | Choices

Printre speakerii care ne vor inspira anul acesta se numără Kai Brand-Jacobsen, Mădălina Cocan, Jazzappella, Bartosz Ostalowski, Nicolai Tand, Alice Iacobescu, Maia Morgenstern, Teo, Gáspár György, Paul Mureșan și alții.

Pe actrița Maia Morgenstern o cunoaștem din rolurile pe care le-a interpretat, cu măiestrie și nesfârșită dăruire, în piese de teatru din care vă reamintim Visul unei nopţi de vară, Vizita bătrânei doamne, Livada de vişini, Ecaterina cea Mare, Burghezul gentilom, Jocul Regilor, O noapte furtunoasă și în filme precum Secretul lui Bachus, Balanţa, Cel mai iubit dintre pământeni, Orient Express, Patimile lui Hristos, Sfârșitul tăcerii, Secretul lui Polichinelle sau Domnişoara Christina. Maia Morgenstern vine la TEDxCluj 2022 | Choices pentru a ne împărtăși din înțelepciunea sa, culeasă cu smerenie și încredere dintr-o viață însemnată și o carieră bogată.

Kai Brand-Jacobsen este președintele Institutului Român pentru Pace (PATRIR). Din februarie 2022, acesta ocupă funcția de CEO al All for Ukraine Global Humanitarian Response and Refugee Support. De peste 20 de ani, Kai lucrează în cele mai dificile și periculoase zone de conflict armat din lume și este invitat de Națiunilor Unite, de guverne, agenții, organizații internaționale și comunități locale afectate de războiae să gestioneze situații de criză extremă. Kai este unul dintre pionierii, inovatorii și practicanții cei mai de seamă din domeniul consolidării păcii. În 2019, i-a fost acordat premiul Mahatma Gandhi pentru contribuțiile extraordinare la bunăstarea omenirii. Documentarul In Pursuit of Peace prezintă eforturile sale asidue.

Cu o experiență de aproape 30 de ani, Alice Iacobescu este unul dintre cei mai respectați jurnaliști de radio și televiziune. Alice este prezentatoare de breaking news și se remarcă prin stilul incisiv, dar echilibrat cu care realizează interviurile în direct. Alice se pregătea să devină contabil, când destinul i-a schimbat brusc traiectoria. După schimbarea de regim din 1989, Alice a aflat de facultatea de jurnalism, iar acum ne este alături, de ani și ani, transmițând din focul evenimentelor. Alice a făcut alegeri inspirate în carieră, dar știe că nu totul ține de noroc.

Un pilot de curse care nu are brațe și conduce cu picioarele? Bartosz Ostalowski este acreditat de Federația Internațională de Automobilism și participă în competiții și se supune acelorași reglementări precum ceilalți piloți ai Polish Drift Championships și ai ligilor europene. Un sportiv excepțional, Bartosz este și speaker motivațional, participă la conferințe și seminarii și a lansat propriul serial televizat, unde testează automobile exclusiviste și discută cu diverși invitați despre pasiunile lor. În plus, Bartosz este și artist, membru al VDMFK Publishing House – unde oamenii pictează cu picioarele și gura.

Psiholog și psihoterapeut relațional, Gáspár György se declară custode de povești de viață. Este autorul câtorva cărți bestseller și este omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia. Mare parte din activitatea sa se desfășoară în cabinet, dar Gáspár ține și cursuri și conferințe despre psihologie și un nou domeniu științific numit relațiologie. Gáspár este coordonator științific al editurii Pagina de Psihologie și îl auzim adeseori la radio.

Partenerii TEDxCluj 2022 | Choices: Radio Impuls, SIG Combibloc, Steelcase, Social Bee, Telenav, RWS, Accesa, ATP Motors, Meron, World Wide Print, BLA Shine, Cluj Hub sunt partenerii evenimentului și susțin ideile care merită împărtășite.

TEDxCluj a crescut odată cu fenomenul internațional. Primul eveniment a avut loc in 2010, cu 100 de participanți. Trei ani mai târziu, deja găzduia 1.000 de participanți la fiecare ediție. Acum, TEDxCluj este cea mai mare desfășurare TEDx din Romania.

În 11 ani TEDxCluj a inspirat peste 10.000 de participanți și peste 230 de speakeri, printre care se află Oana Pelea, Andrei Gheorghe, Dani Oțil, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Nicolae Maniu, Mihai Ghyka, Solomon Marcus, Prințesa Marina Sturdza, Dr. Raed Arafat, Cristian Lupșa, Cosmin Alexandru, Brad Blanton, Vintila Mihăilescu, Nic Sârbu, Melania Medeleanu, George Buhnici, Vlad Voiculescu, Andrei Roșu

TED este o marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanți gânditori și activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați. TED își definește misiunea ca “idei care merită să fie răspândite”.

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie în viitor”.

Până în prezent, s-au organizat evenimente TEDx în peste 130 de țări – susținute în peste 100 de limbi, care au publicat online peste 30.000 de discursuri, accesibile oricui, oricând, în mod gratuit.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related