La TEDxCluj 2022, a XI-a ediție, s-a vorbit despre alegerile pe care le facem în viață și despre cât de important este să credem în ele

La TEDxCluj 2022, a XI-a ediție, s-a vorbit despre alegerile pe care le facem în viață și despre cât de important este să credem în ele
  • Peste 10.000 de participanți și aproape 250 de speakeri au trecut pragul TEDx Cluj

Pe 4 iunie 2022, TEDxCluj, cel mai mare eveniment TEDx din sud-estul Europei, a adus împreună speakeri de seamă și spectatori entuziaști, interesați să vorbească și să învețe despre alegeri și importanța lor în viața noastră. Astfel, TEDxCluj 2022 | Choices a deschis seria evenimentelor de vară din Cluj Napoca.

Tema celei de-a XI-a ediții a TEDxCluj 2022 a fost Choices. S-a discutat despre puterea de a alege, despre ce alegeri facem și cât de important este să credem în ele, despre puterea pe care alegerile o au în viața noastră atunci când ieșim din zona de confort și facem alegeri autentice.

Timp de 11 ediții TEDxCluj a adus împreună aproape 250 de speakeri și peste 10.000 de participanți pasionați de idei, din țară și din lume. Este o comunitate de oameni pe care îi unește dorința de a cunoaște și bucuria de a se cunoaște.

Speakeri la TEDxCluj 2022 | Choices

Speakerii care au împărtășit idei valoroase la TEDxCluj 2022 | Choices au fost: Kai Brand-Jacobsen, Mădălina Cocan, Bartosz Ostalowski, Nicolai Tand, Alice Iacobescu, Maia Morgenstern, Teo, Gáspár György, Paul Mureșan, Marius Șoflete, Tim Walther, Mihai Zânt.

Ca întotdeauna, prezența actriței Maia Morgenstern pe scena TEDx Cluj a fost memorabilă. Maia a vorbit despre faptul că trebuie să fim conștienți de alegerile pe care le facem, dar și despre cât de rezilienți trebuie să fim atunci când viața alege pentru noi.

Kai Brand-Jacobsen este președintele Institutului Român pentru Pace (PATRIR), CEO al All for Ukraine Global Humanitarian Response and Refugee Support. De 20 de ani, Kai gestionează situații de criză extremă și este unul dintre inovatorii și practicanții cei mai de seamă din domeniul consolidării păcii. Kai a vorbit despre războaie, provocari și despre cât de important este, pentru generațiile viitoare, să alegem responsibilitatea de a acționa.

Alice Iacobescu, una dintre cele mai respectate jurnaliste de radio și televiziune din România, cu o experiență de peste 30 de ani, a vorbit, cu calmul și echilibrul care îi sunt caracteristice, despre faptul că a alege este o super-putere, pe care Alice și-o exercită cu intuiție și optimism.

Bartosz Ostalowski, pilotul de curse care conduce cu picioarele, participă la competiții și este acreditat de Federația Internațională de Automobilism, a povestit că, pierzându-și mâinile într-un accident, de fapt a câștigat curajul, ambiția și puterea de a alege. Ce a ales Bartosz? Să devină un pilot de curse performant și să picteze – o altă pasiune pe care o practică cu măiestrie, în calitate de membru al VDMFK Publishing House, unde oamenii pictează cu picioarele și gura.

Gáspár György, psiholog și psihoterapeut relațional, autorul câtorva cărți bestseller și custode de povești de viață, ne-a provocat la TEDxCluj 2022 | Choices cu întrebarea „De ce se ceartă oamenii?” și a vorbit despre nevoia de iubire și conectare pe care toți o purtăm în suflet și pe care este important să alegem să ne-o satisfacem neîntârziat prin empatie, vulnerabilitate, recunoștință și dialog sănătos.

Chef Nicolai Tand deține un restaurant și o brutărie, a gătit pentru fostul președinte francez, François Hollande, dar și pentru Jennifer Aniston și Metallica. Nicolai a ajuns pe culmi înalte, dar nu și-a uitat niciodată rădăcinile și și-a păstrat dragul de mâncare și de simplitate. La TEDxCluj 2022 Nicolai a împărtășit că el nu-și gândește, ci își simte alegerile. Se lasă ghidat de spiritul său moroșan și crede în alegerile sale, la care nu renunță niciodată. De asemenea, Nicolai crede că alegerea partenerului de viață este una dintre cele mai de seamă pe care le facem.

Marius Șoflete este inginer constructor, a ridicat în România primele case pasive certificate de Institutul Internațional de Case Pasive din Germania, a realizat primul bloc multietajat din lemn din România, iar unul din proiectele în care a fost implicat a fost recunoscut în top 10 case din lume, ca performanță energetică. Marius ne-a spus tot ce trebuie să știm despre mediu, gaz, încălzire și ne-a demonstrat care sunt cele mai sănătoase alegeri pe care le putem face pentru a economisi energie.

Mădălina Cocan, CEO și cofondator al unui brand de lactate de specialitate 100% românești, naturale și integrale, adaptate cerințelor și posibilităților lumii de azi, a povestit la TEDx Cluj despre faptul că a preferat întotdeauna să aleagă autentic, chiar dacă drumul ales este, astfel, mai greu. Mădălina crede că, dacă vrei ca alegerile tale să conteze, trebuie să te ții de ele și că este important să ieși din zona de confort și să nu-ți pierzi speranța.

Teo (Claudiu Teohari), unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up comedy din România, crede că dragostea la prima vedere exclude nevoia unei alegeri. Astfel, Teo ne-a împărtășit că el nu și-a ales meseria, ci a făcut-o din plăcere, îndemnul său fiind acela de a ne lăsa ghidați și de pasiune.

Tim Walther este expert în marketing și Group Manager pentru NFT & Metaverse în Grupul Volkswagen. Dat fiind că acordăm o atenție tot mai mare identității noastre digitale, Tim crede că următorul pas logic este să facem din Metaverse "căminul" personalităților noastre virtuale, dar cei care aleg cum să modeleze și să folosească acest mediu nou suntem noi. Tot de noi ține și să alegem să-i dăm întâietate realității, nu realității virtuale.

Paul Mureșan, un excelent artist, regizor, animator și ilustrator, foarte cunoscut în Europa pentru scurtmetrajele de animație multipremiate, a vorbit la TEDx Cluj 2022 despre experiența sa de coming out și despre cât de dureros este să te conformezi așteptărilor cu care nu te identifici. Paul a mai povestit despre teama sa de moarte și ne-a spus că ar fi mai bine să alegem să invităm un „pic de moarte” în viața noastră, pentru că fuga de moarte este, de fapt, fugă de viață.

Cu o experiență de peste 10 ani în conducerea echipelor și a comunităților, Mihai Zânt este Executive Coach, Trainer și Partener Co-fondator în Career Shift.ro si HUMANISTIC. Mihai a urcat pe scena virtuală a TEDx Cluj tocmai din Thailanda, a vorbit despre fenomenul „Marea Demisie” și a povestit despre alegerile datorită cărora a dezvoltat modelul ICS – Identitate, Contribuție, Stare, cu care îi ajută pe ceilalți să-și găsească calea.

Partenerii TEDxCluj 2022 | Choices: Radio Impuls, SIG Combibloc, Steelcase, Social Bee, Telenav, RWS, Accesa, ATP Motors, Meron, World Wide Print, BLA Shine, Cluj Hub sunt partenerii evenimentului și susțin ideile care merită împărtășite.

Momente artistice la TEDxCluj 2022 | Choices: Performeri la TEDxCluj 2022 au fost Laura Orian, Romulus Cipariu, Dragoș Stan, Mihail & Band.

TEDxCluj a crescut odată cu fenomenul internațional. Primul eveniment a avut loc in 2010, cu 100 de participanți. Trei ani mai târziu, deja găzduia 1.000 de participanți la fiecare ediție. Acum, TEDxCluj este cea mai mare desfășurare TEDx din Romania.

În 11 ani TEDxCluj a inspirat peste 10.000 de participanți și aproape 250 de speakeri, printre care se află Oana Pelea, Andrei Gheorghe, Dani Oțil, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Nicolae Maniu, Mihai Ghyka, Solomon Marcus, Prințesa Marina Sturdza, Dr. Raed Arafat, Cristian Lupșa, Cosmin Alexandru, Brad Blanton, Vintila Mihăilescu, Nic Sârbu, Melania Medeleanu, George Buhnici, Vlad Voiculescu, Andrei Roșu

TED este o marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanți gânditori și activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați. TED își definește misiunea ca “idei care merită să fie răspândite”.

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie în viitor”.

Până în prezent, s-au organizat evenimente TEDx în peste 130 de țări – susținute în peste 100 de limbi, care au publicat online peste 30.000 de discursuri, accesibile oricui, oricând, în mod gratuit.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related