Cel mai important eveniment filantropic din inima Moldovei a adunat 140.000 Euro pentru copii vulnerabili

Cel mai important eveniment filantropic din inima Moldovei a adunat 140.000 Euro pentru copii vulnerabili
  • Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei a avut loc pe data de 9 iunie 2022, la Hotel Restaurant La Castel, din Iași, după doi ani de așteptare.
  • Evenimentul aflat la cea de a IX-a ediție a mobilizat suma de 140.000 de Euro, fonduri ce vor fi direcționate către programele educaționale și către centrele de zi și de recuperare din cadrul Fundației Bethany.
  • Amfitrionii evenimentului de anul acesta au fost actrița Olimpia Melinte & actorul Pavel Bartoș.

Cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România – Balul de La Castel – s-a desfășurat după o pauză de doi ani. Organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Balul de La Castel a adunat la un loc aproximativ 400 de oameni generoși, care au pus umărul la strângerea sumei record de 140.000 de Euro, fonduri ce se vor îndrepta către copiii și tinerii din cadrul programelor organizației.

Licitația caritabilă din acest an a reunit o colecție de 24 de obiecte și experiențe inedite, respectiv creații ale unor pictori și sculptori de renume, dar și ale unor artiști la început de drum, bijuterii și ceasuri ce se remarcă prin prețiozitate și unicitate. Totodată, licitația a adus la un loc obiecte vestimentare și articole sportive cu autografe de la nume mari din lumea sportului, precum și experiențe și obiecte unice oferite cu generozitate de partenerii evenimentului.

Suma record din licitație a fost înregistrată pentru sculptura „Going UP” donată de Daniel Rădulescu, sculptorul din Brașov cunoscut ca „Omul de oțel”, care se mândrește cu lucrări ce au ajuns pe patru continente, dar și cu proiecte pe partea de grafică cu diverse companii. Lucrarea sa a fost adjudecată cu suma de 51.000 de lei, sculptura fiind, de altfel, o noutate în cadrul celei de a IX-a ediții a evenimentului.

Un alt record l-a înregistrat „Credit pentru un crin”, tabloul bursierului Mihail Vornicu ce a fost achiziționat cu 45.000 de lei. Parte a programului START – Programul de Burse pentru Educația Tinerilor din Mediul Rural de șase ani, Mihail s-a alăturat licitației din cadrul Balului de La Castel din dorința de a contribui la continuitatea programului prin intermediul căruia și-a continuat studiile.

Sume importante au fost licitate și pentru ceasurile donate de Augustin Watches. Ceasul vechi din lemn a ajuns la 50.000 de lei, acesta distingându-se prin mecanismul solid, de proveniență germană, fiind restaurat de Adrian Rotariu, unul dintre cei mai buni ceasornicari din România, dar și prin emoția specială oferită de pictura în ulei realizată de Augustin alături de copiii din programele Fundației Bethany. Totodată, ceasul de mână al designerului, ce se distinge prin mecanismul elvetian și cadranul realizat din piatră din ardezie, a fost adjudecat pentru 20.000 de lei.

Fundația Serviciilor Sociale Bethany le mulțumește tuturor celor care și-au arătat generozitatea și dorința de a veni în sprijinul  copiilor și tinerilor aflați în dificultate și au donat obiecte și experiențe inedite ce au fost scoate la licitație: pictori și sculptori de renume – Claudiu Ciobanu, Miruna Cojanu, Daniela Grapă, Ovidiu Kloska, Ada Alina Lungu, Ion Nedelcu, Irina Jijian Pascariu, Daniel Rădulescu, Virgil Scripcariu și Vladinsky (Vlad Marian), precum și artiști la început de drum – Marcel Pușcașu, Raluca Simon și Mihail Vornicu, acesta din urmă tânăr bursier în programele Fundației. Totodată, mulțumirile se îndreaptă către designerul Tudor Halațiu, numelor mari din lumea sportivă – reprezentantele lotului Handbal Rapid București, Campioane naționale în sezonul abia finalizat, Florin Mergea, jucător profesionist de tenis de câmp, Andrei Pavel, jucător și antrenor de tenis de renume, precum și brandurilor ce s-au alăturat cauzelor susținute, donând pentru licitația caritabilă obiecte și experiențe unice – Exquisite Diamonds, Augustin Matei Watches, Domeniile Averești, Volvo, QEstetic, Stela Giurgiu Design și Lisa&Co.

Suma totală strânsă în beneficiul copiilor și tinerilor pe care îi sprijină Fundația Bethany este de 140.000 de Euro, reprezentând un nou record înregistrat în cadrul Balului de La Castel, după ediția din anul 2019, când s-a înregistrat suma de 120.000 de Euro. Pe lângă suma angajată de către invitații prezenți în cadrul licitației caritabile, se adaugă și sponsorizările oferite de partenerii evenimentului care s-au alăturat acestei cauze nobile. Totodată, Arcadia - Spitale și Centre Medicale s-a alăturat ediției cu numărul IX a Balului de La Castel din postura de Partener strategic pentru comunitate, parteneriat prin intermediul căruia va oferi pe termen lung servicii medicale și de recuperare pentru beneficiarii fundației în valoare de 100.000 Euro.

Evenimentul din acest an s-a remarcat și prin tematica specială, REVERDERIA, concept realizat de Agenția de publicitate Încotro și dedicat puterii de a o lua de la capăt, indiferent de obstacole și de opriri, evenimentul fiind organizat după doi ani de pauză, în contextul pandemiei COVID-19. Atmosfera evenimentului a fost întregită de îndrăgitul actor Pavel Bartoș, gazda deja tradițională a Balului de La Castel, dar și de actrița Olimpia Melinte, care s-a remarcat în cadrul ediției din acest an încă de la început, fiind imaginea Balului prin prisma spotului video dedicat.

Fondurile mobilizate în cadrul evenimentului vor sprijini programele de educație și programele terapeutice ale Fundației

Licitația caritabilă din cadrul Balului de La Castel reprezintă, în primul rând, contextul prin care Fundația Bethany mobilizează fonduri pentru a susține programele derulate pentru copiii și tinerii în dificultate – copii și tineri din mediul rural incluși în programele de educație ale organizației, precum și copiii cu probleme neuro-motorii din programele terapeutice.

Prin intermediul evenimentului, Fundaţia Bethany a urmărit sprijinirea programelor ce vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități și proiectele de încurajare a educației de calitate în mediul rural. Astfel, fondurile strânse se vor îndrepta către programul de recuperare pentru copiii cu dizabilități, locul unde aceștia beneficiază de recuperare gratuită, către programele educaționale de tipul „Școală după Școală”, unde copiii beneficiază săptămânal de sprijin educațional constând în ajutor la teme, masă zilnică și activități educaționale complementare, dar și către Programul START - Program de Burse pentru Educația Tinerilor din Mediul Rural, unde elevi cu potențial provenind din mediul rural beneficiază de sprijin financiar și de activități de dezvoltare profesională și personală care să le potențeze viitorul.

„Ediția a IX-a a Balului de La Castel a reprezentat pentru noi, la Fundația Bethany, o dovadă a generozității și a solidarității, venită după doi ani foarte dificili pentru toți, atât oameni, cât și companii. Iată că această pauză a venit însă cu o nouă ediție specială, care ne-a surprins într-o manieră aparte și ne-a dat încredere că alături de comunitate putem da aripi unui mâine mai bun, mai blând în viețile copiilor și tinerilor aflați în dificultate.

Suntem onorați și profund recunoscători să avem alături un număr atât de mare de oameni generoși, dornici de a scrie povești de bine. O mare parte dintre aceștia sunt prieteni constanți ai Fundației Bethany, dar și ai Balului de La Castel, la această ediție aducând alături de ei și prieteni și colaboratori, încurajându-i, astfel, să se implice în proiectele și programele noastre. Le suntem recunoscători tuturor și fiecăruia în parte pentru încrederea pe care ne-o oferă constant”, a declarat Diana PĂIUȘ, Director regional în cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany.

Balul de La Castel este cel mai important eveniment de filantropie din regiunea Moldovei și are loc anual la Iași în beneficiul copiilor vulnerabili. Scopul evenimentului din fiecare an este de a mobiliza comunitatea, atât mediul de afaceri, cât și persoane fizice, în vederea susținerii intervențiilor sociale și educaționale ale Fundației Serviciilor Sociale Bethany dedicate copiilor și tinerilor în dificultate din Iași și din regiunea Moldovei.

Balul de La Castel este un eveniment inițiat și organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, ce a ajuns la cea de a IX-a ediție. Evenimentul a fost posibil cu ajutorul co-organizatorilor Hotel Restaurant La Castel din Iași, Agenția de publicitate Încotro și compania Rodotex. Totodată, Arcadia - Spitale și Centre Medicale s-a alăturat ediției cu numărul IX a Balului de La Castel din postura de Partener strategic pentru comunitate, parteneriat prin intermediul căruia vor oferi pe termen lung servicii medicale și de recuperare pentru beneficiarii fundației.

De asemenea, evenimentul nu ar fi avut aceeași anvergură fără suportul partenerilor și al sponsorilor:

Diamond Event Sponsors: Exquisite Diamonds, Gemini CAD Systems - a Lectra company, Kosarom, Quatro Grup Distribution, ZF-TRW Airbag Systems
Gold Event Sponsors: QEstetic, Promosfera, Lear Corporation  
Silver Event Sponsors: Domeniile Averești, Fabrica De Ambalaje EXONIA, Fiterman Pharma, Fundația „Alături de Voi” România, Mercury Apartments, Pro Invest Group, Volvo
Galerii de artă care au susținut desfășurarea licitației caritabile: Galeria ARTEP, Galeria PAVOT
Sponsori și parteneri: Palas Iași, Saria Decorațiuni, HD Music Romania, Festivo Band, Cuptorul Moldovencei, Simba Invest, Tymbark, Bucovina, Creative Bar Events, Prăjitoria OPYA, Pan Artisan, Cricova, Safir, Coeur de Nuit, Vasea Onel Films, PhotoMagic – photo agency, Andrei Cucu, Alex Iacobescu Photography, Alexandru Saru Photography, Sunshine by Alexandra Feraru, Irina Anti Make-up Artist, Green Spa, Clinica Dr. Emanuel Anti, Limuzine de epocă, Hotel Unirea, Restaurant Panoramic, Avisso
Partener media principal: Magic FM  
Parteneri media: Caracteristic PR, WINK Public Multimedia, Aleph News, Iași TV Life, Revista FPM - Fashion Premium Magazine, IQads, SMARK, România Pozitivă, Ziarul de Iași, Iașul Nostru, Știri.ONG, Radio Iași

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor, a tinerilor şi a familiilor acestora, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu 27 de ani de activitate în România, programele fundației vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități, proiecte de încurajare a educației de calitate în mediul rural și, în general, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, familii defavorizate). Nu în ultimul rând, Fundația Serviciilor Sociale Bethany promovează voluntariatul și filantropia ca modalități de implicare în viața comunității.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related