Screenings / Raluca Popa / Time Lines

Screenings / Raluca Popa / Time Lines

Ne face plăcere să anunțăm proiecția unor animații de Raluca Popa într-o sesiune specială ce va avea loc sâmbătă, 20 august, între 15:00 și 19:00. Evenimentul marchează finalul proiectului Time Lines, care constă în trei expoziții online și diverse evenimente colaterale online și offline, axate pe practicile artiștilor Ignacio Uriarte, Raluca Popa și Răzvan Anton.

Vă așteptăm la galerie să urmăriți o serie de animații care au ca punct de pornire desene făcute de tatăl Ralucăi Popa la mijlocul anilor ’60. Desenele sunt studii în creion asupra siluetei umane. Odată ce le-a descoperit, artista și-a dorit să lucreze cu sau în legătură cu aceste desene și și-a dat seama că dacă s-ar învărti în jurul lor cu o cameră de filmat invizibilă, ar fi ca și când le-ar analiza și ar vedea acele părți care altminteri rămân ascunse. Așa a ajuns la decizia de a realiza „o animație clasică în creion, desenând siluetele originale din toate unghiurile pentru a completa, prin desen, rotația lor.”

Proiecțiile includ:

Four human figures, 2012
series of 4 animations
4 sec in loop, pencil on tracing paper, 48 drawings, A4 each

animation, 4 sec in loop, pencil on tracing paper, two series of 48 drawings, A4 each

„Poate prin animație încerc să amplific familiaritatea pe care o au desenele inițiale? Imaginile familiare din trecut ies la suprafață într-o nouă formă. Este o rotație în timp – o întoarcere în timp – și o creare de spațiu, un spațiu rotund.” , Raluca Popa.

Intrarea este liberă.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related