Ecovideoperformance-ul ASPHYXIA este câștigător al festivalului Art Performing Festival, din Napoli, Italia, ediția a VII-a

Ecovideoperformance-ul ASPHYXIA este câștigător al festivalului Art Performing Festival, din Napoli, Italia, ediția a VII-a

PLASTIC Art Performance Collective a primit premiul pentru cel mai bun video la categoria filmelor scurte, ce abordează problematica mediului și a problemelor climatice.

Tema de anul acesta a festivalului a fost cultura în lumea viitorului.

Juriul a fost format din: prof. Stefano Causa, conferențiar - „Istoria artei contemporane” c/o UNISOB, Mario Laporta (fotojurnalist și fotograf profesionist), Alberto Patruno (Secretarul General ASSOIMPREDIA), Vincenzo Coppola (directorul Cannale9), Marco Caiano (SiCommunicazione)

ASPHYXIA este un eco-videoperformance născut din dorința de a experimenta prin intermediul corpului și prin simțuri lumea interioară și exterioară a plasticului. Videoul chestionează respirația și sentimentul de sufocare în raport cu materialele plastice. De a respira în același timp cu o planetă care se sufocă lent.

Un spațiu urban devine spațiu confesional sub influența plasticului-cameleon, care își schimbă forma și culoarea în încercarea de a afla dacă plasticul respiră.

Echipa de artiști implicată în realizarea ASPHYIXA: Alina Tofan, Georgiana Vlahbei, Alexandru Claudiu Maxim, Teo Rădulescu.

 

Videoperformance-ul realizat de către artiștii români nu este la prima prezență internațională, acesta fiind prezent în nenumărate festivaluri de artă, expoziții și evenimente din: Columbia, Serbia - IMAF, în cadrul primului Festival de Eco Performance – Brazilia, realizat chiar de către compania de teatru Taanteatro, în rândul căreia a apărut conceptul de ecoperformance; SUA – Dispatch Gallery – Connection Exhibition Show, Online Performance Art Festival, The Digital Hole – Present Escapism exhibition, The Hive Art Community – Brooklin; Tablespoon Theatre – Glasgow, Grecia, Germania, Portugalia și multe altele.

PLASTIC Art Performance Collective este un grup de artiști emergenți fondat de Gerogiana Vlahbei și Alina Tofan. Colectivul introduce pentru prima dată, pe scena culturală românească conceptul de ecoperformance ca practică, viziune și concepte de lucru. Grupul a apărut în anul 2020 și de atunci, s-a remarcat, în special, datorită activismului ecologic prin artă, atât în țară, cât și internațional.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related