Dulce-amar. Cum ne întregesc întristarea și năzuința - Susan Cain | Editura Publica, 2022

Dulce-amar. Cum ne întregesc întristarea și năzuința - Susan Cain | Editura Publica, 2022

„Dulce-amar” înseamnă o înclinație spre stări de dor, de amărăciune și de tristețe, o conștiință acută a trecerii timpului și o bizară bucurie sfredelitoare stârnită de frumusețea lumii. Cartea arată că lumina și întunericul, nașterea și moartea – dulcele și amarul – fac întotdeauna pereche.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce vă place muzica tristă, dacă vă găsiți tihna sau inspirația într-o zi ploioasă ori dacă reacționați intens în contact cu muzica, arta, natura și frumusețea, atunci vă identificați probabil cu starea sufletească de dulce-amar.

Prin Quiet, Susan Cain a îndemnat insistent societatea noastră să cultive cercul subevaluaților, dar indispensabililor introvertiți dintre noi, prin aceasta dezvăluind o forță nevalorificată, ascunsă în văzul tuturor. Acum ea folosește aceeași combinație de cercetări științifice, expuneri narative și memorii ca să exploreze motivele pentru care trăim experiențele întristării și ale năzuinței și modul în care adoptarea dulce-amarului în centrul vieții este adevărata cale spre creativitate, legătură cu ceilalți și transcendență.

Cain arată cum o stare sufletească dulce-amară este forța tăcută care ne ajută să transcendem suferința noastră personală și colectivă, provocată de o moarte sau de o ruptură, de o dependență vicioasă ori de boală. Dacă nu ne recunoaștem propria suferință, spune ea, putem sfârși prin a o revărsa asupra altora, prin abuz, dominație sau neglijare. Dar, dacă înțelegem că toți oamenii cunosc – sau vor cunoaște – pierderea și suferința, ne putem îndrepta unii către ceilalți. Într-o perioadă de profundă discordie și anxietate personală, Dulce-amar ne apropie în moduri profunde și neașteptate.

"Dulce-amar este uluitoare – una dintre cele mai fermecător scrise și palpabil umane cărți din câte am citit de-a lungul anilor. Pledoaria ei solidă va remodela modul în care gândiți despre voi înșivă și despre cei pe care îi iubiți. Frumusețea ei pură va dăinui în inimile voastre mult timp după ce ați întors ultima pagină."
Daniel H. Pink, autorul cărților Drive, A vinde e omenește, Când și Puterea regretului, bestsellere New York Times

"Susan Cain reușește încă o dată! Ca autoare a fenomenului mondial Quiet, a schimbat modul în care lumea îi vede pe introvertiți. Acum a scris o carte care ne va schimba modul de a vedea întristarea și năzuința. Acest volum este un triumf absolut: se adresează oricărei ființe umane care a trăit, a iubit sau a pierdut vreodată cu adevărat."
Greg McKeown, gazda podcastului What's Essential și autorul cărților Effortless și Essentialism, bestsellere New York Times

"Această carte îți fură inima și nu-i mai dă drumul. În fiecare zi care a trecut de când am terminat-o, am fost pusă pe gânduri de profunzimea și de frumusețea din cercetările și narațiunile ei. Voi fi mereu recunoscătoare pentru cât de mult m-au ajutat Quiet și Dulce-amar să mă înțeleg pe mine însămi și să interacționez cu lumea."
Brené Brown, PhD, autoarea cărții Atlas of the Heart, bestseller New York Times

"Aceasta este cartea rară care îți deschide ochii, îți ajunge la inimă și îi cântă sufletului. Susan Cain vorbește în numele introvertiților și acum zugrăvește cu măiestrie cele mai apăsătoare emoții ale noastre într-o lumină mult timp neștiută. Dulce-amar este leacul perfect al pozitivității toxice și o odă efervescentă închinată frumuseții condiției umane."
Adam Grant, autorul cărților A da și a lua, Originalii și Regândește

 

Susan Cain este cofondatoarea companiei Quiet Revolution LLC și autoarea cărții Quiet: Puterea introvertiţilor într-o lume asurzitoare, bestseller New York Times, tradusă în 36 de limbi şi numită de revista Fast Company cea mai bună carte a anului. Prezentarea ei la TED Talks, „The Power of Introverts”, a zdrobit toate recordurile, având peste zece milioane de vizualizări. A ținut mai multe prezentări la Microsoft, Google, Harvard, Yale, West Point și U.S. Naval Academy.

Este absolventă cum laude a facultăților de drept de la Princeton și Harvard. În 2014, a făcut un parteneriat cu Steelcase, o companie de design interior pentru birouri, creând Susan Cain Quiet Spaces, cu o gamă de aranjamente arhitecturale, mobilier, materiale și tehnologie care să susțină introvertiții la locul lor de muncă. Locuiește în Hudson River Valley, alături de soțul ei și de cei doi fii ai lor.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: BITTERSWEET: How Sorrow and Longing Make Us Whole
Ediția I 2022, paperback
Traducător: Dan Crăciun
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
344 pagini
ISBN: 978-606-722-530-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related