Minus. Știința reducerii la esențial - Leidy Klotz | Editura Curtea Veche, 2023

Minus. Știința reducerii la esențial - Leidy Klotz | Editura Curtea Veche, 2023

În fiecare zi ne lovim de dificultăți mai mari sau mai mici, dar neglijăm o metodă la îndemâna oricui: scăderea. Din această carte vei învăța că, de multe ori, mai puțin înseamnă mai mult și că te poți elibera de balastul care te ține pe loc.

Cercetările lui Leidy Klotz au condus la un adevăr simplu: indiferent dacă este vorba despre construirea unor jucării cu piese de lego, planurile de urbanizare, sendvișuri sau strategiile de afaceri, mintea e tentată să adauge, în loc să scadă. Adunăm instinctiv lucruri care nu ne trebuie neapărat. Le oferim stimulente celor cu performanțe remarcabile, dar nu ne gândim să înlăturăm obstacolele din calea lor. Ne însușim idei noi, care să ne facă lumea mai bună, dar nu renunțăm mai întâi la cele învechite și dăunătoare. În școli și facultăți acumulăm cunoștințe pe care le vom uita imediat după absolvire.

"E cel mai prielnic moment să citești acest volum. Sunt atâtea lucruri la care trebuie să renunțăm: prejudecăți, norme și reguli pro-rasism sau consumul exagerat și lipsit de sens care ne distruge planeta."
Elke Weber, profesoară de psihologie, Princeton University

"O carte bună te poartă pe tărâmuri pline de idei exotice și povești captivante. Una excepțională îți schimbă viața, dezvăluindu-ți mistere de a căror existență habar n-aveai. Minus face parte din a doua categorie."
Sendhil Mullainathan, profesor de științe comportamentale

"Această lucrare este vârful științelor comportamentale. Ne ajută să abordăm subiecte vechi din perspective noi și să deprindem obiceiuri mai bune."
Carol S. Dweck, autoarea volumului Mindset

 

Leidy Klotz a studiat designul, iar cercetările lui au fost publicate în Nature, Science și în cartea sa Minus, devenită bestseller chiar de la apariție, în 2021. Klotz este profesor la University of Virginia și participă frecvent la podcasturi ca Hidden Brain și Freakonomics sau la emisiuni difuzate de NPR. De asemenea, scrie pentru o serie de reviste, printre care The Washington Post, Fast Company, Harvard Business Review și Scientific American.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: SUBTRACT. The Untapped Science of Less
Ediția 2023, paperback
Traducător: Roxana Melnicu
Dimensiuni: 13 x 20 cm
336 pagini
ISBN: 978-606-44-1383-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related