Afaceri clădite să dureze. Obiceiurile de succes ale companiilor vizionare - Jim Collins, Jerry I.Porras | Editura Curtea Veche, 2018

Afaceri clădite să dureze. Obiceiurile de succes ale companiilor vizionare - Jim Collins, Jerry I.Porras | Editura Curtea Veche, 2018

Aceasta este una dintre cele mai influente lucrări contemporane. O carte care a zguduit din temelii lumea managementului. Şi una dintre cele mai vândute cărţi de profil din toate timpurile.

Până în 2004, se vânduseră (în întreaga lume) 3,5 milioane de exemplare, provenind din 70 de retipăriri. În prezent, cartea a ajuns la a X-a ediţie, a fost tradusă în 25 de limbi, a fost editată în total de peste 40 de ori, iar ediţia originală s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. A deţinut statutul de bestseller în America de Nord, Japonia, America de Sud şi în unele ţări europene. A stat vreme de peste 6 ani pe lista de cărţi bestseller publicată de Business Week. Iar Fortune, Wall Street Journal, Harvard Business Review şi Fast Company au prezentat-o cu interes. Şi continuă să fie editată, în diferite ţări de pe glob.

În concluzie, putem spune că a devenit ceea ce foarte puţine cărţi de afaceri reuşesc să devină – un vis pentru editor şi o lucrare clasică pentru manageri.

 

În cartea Excelenţa în afaceri vorbeam despre transformarea unor rezultate bune în rezultate de excepţie. Însă aici, în Afaceri clădite să dureze, ne referim la convertirea rezultatelor excelente într-o companie excelentă durabilă.
Jim Collins

  

Jim Collins (n. 1958) este profesor universitar și specialist în evoluţia marilor companii. Şi‑a început cercetările și cariera de profesor la Stanford University Graduate School of Business, unde în 1992 a primit Distinguished Teaching Award. În 1995, a fondat în Boulder, Colorado, un laborator de management, în care își desfășoară cercetările și se consultă cu directori executivi din corporaţii și din sectorul social.

Collins are o diplomă în administrarea afacerilor și știinţe matematice obţinută la Stanford și a primit titlul onorific de doctor din partea a două instituţii: University of Colorado și Peter F. Drucker Graduate School of Management, Claremont Graduate University.

De‑a lungul timpului, Collins a lucrat cu importanţi directori executivi din peste 100 de corporaţii. De asemenea, a colaborat cu variate organizaţii din sectorul social (de la instituţii pentru educaţie, artă și sănătate până la unele religioase, administrative și guvernamentale).

A fost mereu preocupat de felul în care marile companii se dezvoltă, ating marea performanţă și se pot menţine la un nivel excepţional. După ce a investit aproape un sfert de secol în cercetarea acestui subiect, a devenit autor și coautor a şase cărţi, traduse în peste 35 de limbi și vândute în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume. 

Jerry I. Porras (născut pe 20 septembrie 1938) este un teoretician organizațional american, profesor emerit al secției Organizational Behavior and Change de la Stanford University Graduate School of Business. Este cunoscut cel mai bine drept coautor al bestsellerului din 1994, Afaceri clădite să dureze, scris alături de James C. Collins. Porras a obținut diploma de licență în științe și inginerie electrică de la Texas Western College în 1960, diploma de master de la Cornell University în 1968 și doctoratul de la University of California, în Los Angeles, 1975. În 1972 Porras își începuse deja cariera academică la Stanford. A devenit apoi profesor la catedra de business, unde a ocupat și poziția de prodecan din 1991 până în 1994. În 1988 a ieșit la pensie și a primit titlul de profesor emerit.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: Built to Last: Successful Habits of Visionary Companies
Ediția 2018
Traducător: Anca Lepădatu
Dimensiuni: 14.5 × 20.5 cm
336 pagini
ISBN: 978-606-44-0058-1

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related