CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică caută “Povești de trezit civismul”. Au început înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică caută “Povești de trezit civismul”. Au început înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică organizează cea de-a XIII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, evenimentul anual care premiază persoanele, grupurile civice și organizațiile care, în urma demersurilor civice și campaniilor de advocacy pe care le-au desfășurat au obținut rezolvarea unor probleme concrete cu care se confruntă comunitățile din care fac parte. Gala este de 12 ani un reper pentru activism și participare publică și demonstrează concret impactul inițiativelor civice la nivel local și național.

La Gală se pot înscrie inițiative civice sau campanii de advocacy care arată schimbările obținute prin influențarea deciziilor publice sau rezultate concrete în urma unor eforturi de etapă, pe parcursul campaniei. Termenul final pentru înscrieri este 27 martie.

Exemple de demersuri premiate la Gala Premiilor Participării Publice: solicită adoptarea, modificarea sau abrogarea unui act normativ, acționează pentru acodarea unei sume din bugetul public pentru rezolvarea unor probleme/proiecte ale comunității, cer reabilitarea unui parc sau cer dezvoltarea/îmbunătățirea unui serviciu social. 

 

Despre înscrieri și Gala Premiilor Participării Publice:

  • Detalii despre criteriile de eligibilitate pentru campaniile înscrise sunt disponibile în GHIDUL înscrierilor la Gala Premiilor Participării Publice, publicat pe galacere.ro
  • Aplicațiile se realizează prin completarea FORMULARULUI online, disponibil pe galacere.ro
  • Termenul final pentru înscrieri: 27 martie
  • Detalii despre Gală și premianții de anul trecut sunt disponibile pe galacere.ro și în Catalogul evenimentului

 

Exemple de inițiative premiate la edițiile anterioare:

  • O mamă din cartierul bucureștean Colentina a solicitat autorităților publice să amenajeze un loc de joacă între blocuri, deoarece copiii din zonă erau în pericol să fie accidentați din cauza traficului intens din zonă.
  • Consiliul Național al Elevilor (CNE) a obținut aprobarea metodologiei de acordare a feedback-ului privind activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar. CNE a făcut posibil ca 1,5 milioane de elevi să poată acorda feedback anonim profesorilor, îmbunătățind astfel procesul educational. 
  • Grupul “Inițiative pentru Bilca” a convins consiliul local să amenajeze un parc pentru comunitate, să transmită online ședințele de consiliu și să desfășoare o comunicare transparentă cu cetățenii.

 

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este o organizație neguvernamentală care sprijină cetățeni, grupuri de inițiativă și organizații în demersuri și campanii pentru influențarea deciziilor publice, în beneficiul comunităților pe care le reprezintă. Organizația oferă asistență punctuală și de lungă durată în organizare comunitară și advocacy pentru ca vocile diverselor comunități să fie auzite și respectate de către decidenți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related