Colaborare muzicală între Scoția și Transilvania

Colaborare muzicală între Scoția și Transilvania
Colaje de Cristiana Bucureci

David Ness, Obeah & Petru Birlădeanu sunt parteneri pentru noul release PostPunk Dub al labelului The Sound of Art to Come. Cantecele sunt o juxtapunere a culturii caraibiene, atitudinii post punk scoțiene și filozofiei dub transilvanene.

David Ness este fondatorul trupei alternative Nohumaneye în 1977 alături de Martyn Scutt și Walter Keith. Nohumaneye s-a reformat în 2020 pentru a lansa albumul Age of Extinction.

David a lansat albumul Promesse du Bonheur în 2018, sub numele Baba Vuk, în colaborare cu maestrul Park Planet Graham Duff, care a prezentat melodii reimaginate Nohumaneye și a colaborat cu legenda The Pop Group, Mark Stewart, la EP-ul Nohumaneye vs. Mark Stewart - King of the Zombies Remix, cu Matthew Shaw ca producător. De asemenea, a colaborat cu Mark Stewart și Peter Harris la proiectul BombArt.

David Ness a lansat albumul solo Being-Time în care scoatem remixul Hyperreal de Lil Obeah și Marius Costache (de la The Sound of Art to Come si Studio148).

Noul său album The Circuit of Culture a fost lansat anul trecut pe Wormhole World și include chitara lui Eric Ness, în vârstă de 16 ani.

Petru Bîrlădeanu aka Peter Zaad este un inginer de sunet/compozitor/producător/ din București, care lucrează din studioul său NineBarz Music. Portfoliul lui include muzica de film și sound design pentru Investitorii, Faci sau taci, Legații, LoveSorry, Egregora, Odată pentru totdeauna, dar și producții pentru artiști precum Ateliere & OBC, Omu Gnom, Gilbert, Damian Drăghici, Cliff Kido, Celălalt, Kazi Ploaie, Theo Rose, Doddy.

Bucureci Obeah este curator, muzicolog, director de artă, poet dub, artist și producător muzical și, de asemenea, un antreprenor cu zeci de ani de experiență în radio, muzică și artă vizuală. Portofoliul său include proiecte multimedia Creionetica, Tunesinourheads, Abator Industries, Crowd Control, Black Rhino Music & Radio & A4Activism. Bucureci a fost colaborator al Radio Guerrilla, Electronic Beats by Telekom și este absolvent de arhitectură, artă și design. Sound of Art to Come Records este platforma și casa sa de discuri din Transilvania, unde sunt reuniți artiști dub, industrial, reggae post-punky, hip-hop, electronic și experimental din întreaga lume. Din inima României, oferă o transmitere lunară a artei printr-o selecție unică de lucrări de artă, colaje, muzică și remixuri inspirate de intersecția dintre Pop Art, multi-culturalism și coloane sonore horror.

Inspirat de mentorii săi, Rodion G.A. & Mark Stewart de la The Pop Group & The Maffia, după zece ani de a face muzică fusion eclectică, Lil Obeah din Transilvania s-a conectat la o altă frecvență. Când vine vorba de sunetul său, el îl definește drept muzică mondială dup dub dintr-un univers paralel. Obeah lucrează cu profesioniști din industria muzicală, producătorii din București Marius Costache de la Studio148 și Petru Bârlădeanu și producătorii internaționali veterani de muzică mondială Tim Whelan & Hamid Mantu de la Transglobal Underground și mult-doritul maestru dub Nick „Count” Dubulah de la Dub Colossus. Munca sa de remix include artiști locali, cântăreți internaționali de sunet precum Lee Scratch Perry & Dubokaj, Algiers & Zack de la Rocha, Dubmatix, Dub Pistols, Prince Fatty, Ghetto Priest, Transglobal Underground, Dub Colossus, The Membranes, Denise Sherwood, Yann Tiersen, scott crow, Oigăn & Ana Ularu, Nico G & Kali & Shabbos Ranks. Muzica lui Obeah a fost difuzată în toată lumea de legende precum Dennis Bovell, Steve Barker și Don Letts la: BBC 6 Music, BBC Lancashire, Soho Radio, ResonanceFM, The Music Galaxy Radio, Radio Buena Vida, Australia's National Roots' n'Reggae Show, Culture Dub din Poitiers, Zonic Radio din Berlin, Czwórka din Polonia și Dub Front din Belgia.

#LilObeah #DavidNess #Transylvania #Scotland #postpunk #dub #hiphop #experimental

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related