«Arta Observației», joi 1 iunie @ Cărturești Carusel

«Arta Observației», joi 1 iunie @ Cărturești Carusel

Vă invităm într-o călătorie vizuală impresionantă inspirată de cercetări din domeniul antropologiei sociale. 115 ilustrații editoriale aduc la viață narațiuni complexe și subtilități culturale surprinse de 81 de cercetători/oare și 55 de artiste/ști. 

Dacă antropologii sunt maeștri ai artei observației, cum arată arta inspirată de observațiile lor? Expoziția construiește o punte între mediul academic și artă și pune în lumină puterea transformatoare a celor două domenii, dar și a colaborării interdisciplinare. 

Fiecare ilustrație expusă este însoțită de o scurtă descriere a articolului din care este inspirată și de un cod QR care trimite la pagina pe care materialul poate fi citit sau ascultat sub formă de podcast. În spatele fiecărui articol este, de cele mai multe ori, o muncă de cercetare etnografică întinsă pe mai mulți ani. Într-un fel, s-ar putea spune că la baza acestei expoziții se află un volum cumulat de muncă de sute de ani – un demers atipic, într-o lume dominată tot mai mult de viteză și de rezultate rapide. 

«Arta observației» ne dezvăluie diversitatea și profunzimea experienței umane în toată complexitatea ei și stimulează conversații despre practici sociale și norme culturale. Vă așteptăm să descoperiți cum antropologia poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a sinelui și a lumii înconjurătoare, oferindu-ne instrumente pentru reflecție și conectare umană. 

Expoziția marchează un eveniment important pentru platforma de texte și podcasturi de antropologie Sfertul Academic – publicarea primelor 100 de articole – și în același timp celebrează apariția proiectului AnthroArt, care duce acest concept mai departe, către un public internațional. 

Sfertul Academic este un program cultural derulat de Antropedia cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

AnthroArt este un proiect derulat de Antropedia în parteneriat cu Namla (Olanda) și Ambigrama (Portugalia) cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Creative Europe.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related