Rezidențe si producții organizate de Asociația 4Culture în cadrul Life Long Burning

Rezidențe si producții organizate de Asociația 4Culture în cadrul Life Long Burning

Asociația 4Culture și WASP Studios anunță artiștii și rezidențele susținute în perioada următoare la WASP Working Art Space and Production în cadrul Life Long Burning – Creative Crossroads.

Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect european de cooperare multi-anuala ce reunește 11 co-organizatori  Asociația 4Culture (RO), danceWEB (AT), ICI-Center Chorégraphique National De Montpellier (FR), Brain Store Project (BG), NDA Slovenia (SI), Stuk (BE), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Veem House for Performance (NL), Workshop Foundation (HU), MDT Stockholm (SE) și 65 de parteneri asociați din Europa.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Europa Creativă pentru perioada 2018 – 2022, dezvoltându-se ca o continuare sustenabilă a proiectului anterior Life Long Burning, ce a fost finanțat și în perioada 2013-2018 de Uniunea Europeana – Programul Cultura.

Activitățile din cadrul Life Long Burning vizează profesionalizarea și susținerea artiștilor din domeniul dansului contemporan (performeri, coregrafi, profesori, administratori, jurnaliști etc), dar și a publicului larg și artiștilor din domenii conexe dansului contemporan și performance-ului. Activitățile 4Culture în cadrul Life Long Burning 2020 susțin producția și prezentarea de noi proiecte multidisciplinare.

Hardrive – Deep Inside, cuprinde o nouă colaborare cu Judith State, nominalizată de 4Culture ca artist Creative Crossroads, în cadrul rețelei Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, în cadrul căreia va beneficia de suport pentru cercetare artistică și dezvoltarea unei noi creații coregrafice. O primă etapă de prezentare publică va avea loc în luna septembrie 2020, la București.

Dansatoare și coregrafă cu pregătire de bază în dansul clasic și licență în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, experimentând cu diverse forme ale artei contemporane, de la teatru, film, muzică și dans.

În cercetarea ei curentă, care îi implică și pe muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, Judith State este preocupată de procesele de amintire și călătorie înapoi în timp, până la cele mai personale straturi ale copilăriei și rădăcinile ei pe jumătate maghiare, chestionând subiecte precum felul în care mixtul intercultural setează perspectivele unei personalități ‚indecise’ sau ‘cât de mult depindem de experiențele noastre timpurii, de felul în care le interpretăm și ne modelează?’,  printr-o abordare autobiografică ce combină mișcarea, cu textul vorbit, interpretarea vocală și muzica live electronică.

În noua sa creație, artista este interesată de noi moduri de organizare coregrafică a mișcării și de transformarea sunetelor obișnuite ale corpului în muzică, cu focus pe umanitatea vieții cotidiene în mișcare.

Primele prezentări ale proiectului vor avea loc în luna septembrie 2020, la București.

Hardrive – Deep Inside este un proiect cultural organizat de Asociația 4Culture și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

4Culture a invitat trei echipe de artiști să dezvolte noi proiecte de cercetare și producție multidisciplinară în cadrul unor Rezidențe de creație Life Long Burning, la WASP Working Art Space and Production.

super:serios este un studio de design ce dezvoltă proiecte interdisciplinare pornind și urmărind experiențe de joacă în strânsă relație cu contextul urban. Pornit ca un dialog între un designer de jucării și un un arhitect urbanist, super:serios îmbină în proiectele lor tangibilul cu digitalul pentru a  cerceta unde pot duce circumstanțele de joc în explorarea contextelor reale.

super:serios propune experimentarea unui board-game expandat în spațiul galeriei, unde vizitatorii devin jucători dar și piese de joc. Publicul va fi invitat atât pentru a experimenta rezultatul rezidenței cât și în procesul de dezvoltare a jocului.

Membrii echipei sunt Maria Mandea, Teodora Ungureanu și Sebastian Comănescu. Conceptul jocului a pornit de la discuții super serioase alături de Diana Michiu și Raisa Parpală.

Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor aflate la convergența dintre spațiul fizic și cel virtual, designerii viitoarelor experiențe augmentate digital, arhitecți ai spațiilor virtual-imersive și dezvoltatori de soluții tehnologice inovativ creative. Activitatea lor gravitează în jurul artelor și tehnologiilor new media XR (AR, VR, MR) capabile să susțină o game diversă de soluții media, experiențe imersive, interactive și augmentate digital. Misiunea lor este de a explora continuumul real-virtual în căutarea inovației tehnologice și a noilor formate media ce pot contribui la dezvoltarea unor noi forme experiențiale de comunicare și vizualizare.

Proiectul propus, Transsystemic Signals urmărește aspecte ale mediului natural și ale naturii umane prin interconectarea lor transmediată de semnale electromagnetice emise de vegetația spontană a orașului și propagate către vastul teritoriu al mediilor digitale. Transsystemic Signals este o instalație artistică interactivă AR (realitatea augmentată) care documentează vegetația spontană regăsită în ruinele arhitecturale ale orașului, prin intermediul unei metodologii inovativ creative de documentare ce utilizează tehnologii precum biofeedback și fotogrammetrie.

Ciprian Făcăeru - Concept/Virtual Set Design
Andrei Raicu - Sound Design
Florin Dumitru - Software Design
Technological expertise - Dan Făcăeru, Sabin Șerban, Andrei Mușetescu

Denise Lobonț  (n.1995, Deva) este absolventă a programului de licență în cadrul secției Foto-Video la Universitatea Națională de Arte București în anul 2017. Pe parcursul universitar a beneficiat de o bursa de studiu din partea unei universități partenere din Franța, iar după finalizarea studiilor de un internship de 5 luni într-un studio foto din Paris. În prezent este proaspăt absolventă a programulului de Master Foto-Video din cadrul UNARTE Bucuresti. Temele de care este interesată sunt minoritățile etnice, identitatea de gen, moda în context social. Un laitmotiv al proiectelor sale este demontarea clișeelor de gen, colaborând cu diverși artiști sau modele din scena underground a Bucureștiului.

Proiectul artistei urmărește cercetarea și documentarea culturii rome, cu focus pe îmbrăcămintea specifică, abordând problematici sociale precum integrarea în societatea contemporană, prin renunțarea la portul tradițional.

Life Long Burning 2020 este un proiect cultural organizat de Asociația 4Culture și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Producător: Asociația 4Culture            
Co-producție: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Arta, Zeppelin, Feeder, IQads, România Pozitivă, Designist

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related