Începe Festivalul de Teatru și de Film „Șerban Ionescu”. O ediție la fel. aproape la fel. altfel., între 22 și 29 iulie, la 2 Mai

Începe Festivalul de Teatru și de Film „Șerban Ionescu”. O ediție la fel. aproape la fel. altfel., între 22 și 29 iulie, la 2 Mai

Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și de film debutează sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:00, la Pelican Garden, cu un concert susținut de Taraful Șaraimanii din Clejani. Participarea este gratuită.

Sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel., cea de-a III-a ediție a Festivalului de Teatru și de Film „Șerban Ionescu” aduce arta la mare căutare și în acest an. În decursul celor 8 zile, vor fi prezentate peste 50 de evenimente, reunite în cadrul a cinci secțiuni: TEATRU, FILM, CONCERT, EXPO, FORUM.

Festivalul include o competiție oficială, în care intră spectacole de teatru și scurtmetraje realizate de tineri creatori, absolvenți ai facultăților de profil din ultimii ani. Creațiile înscrise vor fi evaluate de un juriu unic, alcătuit din profesioniști din lumea teatrului și a filmului: Maria Popistașu (actriță), Mimi Brănescu (actor, scenarist și dramaturg), Velica Panduru (scenografă), Vlad Cristache (regizor și director al Teatrului Excelsior București). Festivitatea de premiere, denumită PELIGALA, va avea loc sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, la Pelican Garden.

În afara competiției, organizatorii au pregătit un program generos, adresat publicului larg și potrivit tuturor vârstelor. La Pelican Cinema vor rula animații, scurtmetraje de ficțiune și o serie de lungmetraje care alcătuiesc secțiunea 40 de ani în 4 filme, dedicată aniversării filmului „Imposibila iubire”, cu actorul Șerban Ionescu în rolul principal. Ada Milea și Bobo Burlăcianu, dar și trupa Omul cu Șobolani vor concerta la Pelican Garden, iar artistul Ion Barbu va realiza o creație de artă murală site-specific în curtea festivalului.

Iubitorii de artă vor avea parte de întâlniri și discuții cu artiștii prezenți în festival, în fiecare zi, la Pelican Garden. La sesiunile de Q&A vor participa cei patru membrii ai juriului, dar și invitați speciali precum Erwin Șimșensohn, regizor și directorul Teatrului de Stat Constanța, și dramaturgul Peca Ștefan, care va susține o  lectura antiperformativă și interactivă a celei mai recente creații ale sale: : nouameapiesă?, concepută inițial în mediul online, în timpul pandemiei.

Între un film, un spectacol și o baie în mare, Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” își invită publicul la lectură pe plajă. La intrarea în curtea festivalului se va regăsi Cartea pe roți, librăria mobilă a lanțului Humanitas.

Spoturile de promovare ale ediției 2023 pot fi urmărite aici:

Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii
Realizat cu sprijinul Primăriei Comunei Limanu prin programul Cultura la Liman
Co–producător: Teatrul de Stat Constanța
Co-finanțator: Centrul Național al Cinematografiei
Parteneri de tradiție: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”
Parteneri: Apollo111, The Change Hub, The Fool, Nemira, Librăriile Humanitas, Ideo Ideis
Sponsor principal: DEDEMAN
Sponsori: Niro Investment Group, Euromobila, Flash Lighting Services, Volvo România, Zamfirescu, Racoți, Vasile & Partners, Curious Bunch, Aqua Carpatica, jarre, ALOUETTE urban osteria, Conacul Archia, RMC Debitare Laser, Clinica Alcor, Paralela45
Parteneri media: AaRC, IQads, Zile și nopți, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis, BOOKHUB, Kronikool, HAPP, filme-cărți, Ceașca de cultură, Mangalia News, Ziua de Constanța

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related