Fantezie la Festivalul de Artă din Techirghiol, între 24-27 august

Fantezie la Festivalul de Artă din Techirghiol, între 24-27 august

Astăzi ia startul cea de-a doua ediție a Festivalului de Artă din Techirghiol, un eveniment cultural independent, ce își propune să pună în valoare efervescența artistică pe litoral. După un debut de succes în 2022, cu o ediție dedicată temei "Retro", aducând un omagiu Techirghiolului boem al vremurilor trecute, loc de refugiu pentru nume importante ale culturii românești, Festivalul revine anul acesta sub titulatura „Fantezie".

Asociația „Drag de artă”, alături de Fundațiile „Abracadabra” și „Jean Constantin” au construit mai mult decât un festival, au inițiat două proiecte remarcabile, realizate cu implicarea activă a comunității și cu sprijinul Primăriei Techirghiol. „Artă în educație" este o inițiativă importantă, ce implică zece formatori din domenii artistice diferite (film, dans, handmade, teatru, instrument, design vestimentar, fotografie, etc) care lucrează cu copiii din localitate în mod gratuit, urmărind să stimuleze și să dezvolte creativitatea și curiozitatea lor pentru lumea artelor, dar și ajutându-i să își descopere pasiuni sau poate chiar vocații.

„Iubește-ți orașul" este un alt proiect inedit, ce vizează readucerea la viață a vechilor clădiri prin artă, în încercarea de a arunca o nouă lumină asupra patrimoniului cultural și de a aduce comunitatea mai aproape de istoria și frumusețea orașului. În cadrul acestui proiect publicul larg va putea participa în perioada 24-27 august la un tur ghidat cu intrare liberă prin câteva dintre cele mai frumoase locații din oraș.

Patrimoniului arhitectural al orașului a fost descoperit și în luna iunie, la lansarea „Iubește-ți orașul”, unde Cronicari Digitali a organizat un eveniment offline, dedicat creatorilor de conținut prin care aceștia au cunoscut istoria Techirghiolului și poveștile clădirilor. Cele mai bune imagini au fost premiate și vor fi prezentate în cadrul festivalului:

„Techirghiolul merită să aibă o comunitate care să lupte pentru el și să încerce să îi redea gloria de altădată. Fie că vorbim despre partimoniu balnear, despre comunități etnice și tradițiile lor sau despre clădiri frumoase, în acest oraș vei avea ce descoperi, iubi și recomanda prietenilor. Asociațiile „Drag de Arta” și „Human Made art”, alături de primăria Orașului Techirghiol, fac prin festival un demers important pentru ca roțile să înceapă să se învârtă la și spre Techirghiol”, declară Silvia Teodorescu, director platforma Cronicari Digitali.

Aceste proiecte nu sunt restricționate doar la durata festivalului, ci reprezintă un angajament pe termen lung pentru a insufla în Techirghiol și în locuitorii săi valoarea, bucuria și puterea transformării sociale prin artă. În acest fel, Festivalul de Artă din Techirghiol transcende granițele unui eveniment tradițional și devine o mișcare culturală și socială vibrantă care dă viață orașului și comunității sale.

Pentru această ediție, publicul va fi invitat să participe la o gamă variată de evenimente: spectacole pentru copii, Competiția Internațională de film independent, spectacole de stradă, proiecție de lungmetraje, întâlniri cu personaje de poveste, ateliere de film, concerte, expoziții de pictură, artă culinară locală, artă fotografică și creații de tip handmade. Festivalul va aduce în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale, precum Grigore Leșe, Nicolae Voiculeț, Maria Răducanu împreună cu Chris Dahlgren, dar și pe renumitul Marian Râlea.

Vă invităm să descoperiți magia Festivalului de Artă din Techirghiol, să redescoperiți frumusețea orașului și să vă bucurați de o săptămână plină de muzică, artă și creativitate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related