Bucharest Feminist Film Festival - CONSENT edition

Bucharest Feminist Film Festival - CONSENT edition

Asociația A.R.T. Fusion organizează a treia ediție a Bucharest Feminist Film Festival, ediția CONSENT, în perioada 14-17 septembrie, în București, la Cinema Europa.

Construind pe baza celor două ediții anterioare, ediția a treia va avea loc la intersecția dintre ARTĂ și ACTIVISM.

În acest an vorbim despre dreptul fiecărei persoane la propria autonomie, și explorăm consimțământul ca bază fundamentală în orice relație și interacțiune - fie că acestea au loc pe stradă, acasă, la școală sau la locul de muncă. De la hărțuire sexuală sau stradală până la abuzuri în sistemul medical și revenge porn, în cadrul acestei ediții ne uităm la ce se întâmplă atunci când limitele sunt încălcate și la cum putem să construim împreună o societate sigură nu doar pentru femei și fete, ci pentru fiecare gen.

Filmele selectate sunt din țări de pe 4 continente, iar programul festivalului cuprinde o competiție pentru scurtmetraje și proiecții de lungmetraje, însoțite de sesiuni de Q&A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care ne vor aduce aduce mai aproape de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care ne confruntăm în societate - teatru social, performance-uri artistice, dezbateri între tineri/e și politicieni/e și altele.

Poți achiziționa abonamente sau bilete online

Festivalul are drept scop explorarea modurilor în care trăim în societăți patriarhale, dar și combaterea stereotipurilor și violenței de gen prin conștientizare, dialog și reflecție. 

Anul acesta, Festivalul de Film Feminist face parte dintr-un proiect finanțat de către Ambasada Olandei în România, și susținut de Ambasada Canadei în România și de Ambasada Republicii Federale Germania în România.

Parteneri media: IQads, Zile și Nopți, Igloo, Munteanu recomandă, Spotmedia.ro, FilmMenu, Movienews.ro, VIVA, Cărturești, Observator Cultural, Libertatea, Cutra, Modernism, The Woman, AIVI Media, Cinefan.ro, Cinefilia.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related